Hamile Sağlık Çalışanı Cam Parçaları İle Yaralandı Hamile Sağlık Çalışanı Cam Parçaları İle Yaralandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (VYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sevk edilen ayının ateşli silahla vurulduğunu belirten Prof. Dr. Lokman Aslan “ Ateşli silahla atılan mermi hayati organa isabet etmiş. Verdiğimiz ilaç ve serumla hayati tehlikeyi atlatmak üzere. Ama felç tablosu devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş’ye bağlı ekipleri Kazan Vadisinde yaşanan bir arızaya müdahale için bölgeye gittiklerinde, yolda yaralı ve bitkin halde dişi bir ayıyı fark etti. Dağdan düşmüş olan kaya parçalarının isabet etmesiyle yaralandığı düşünülen  ayı için ekipler Doğa Koruma ve Milli Parkla Hakkari İl Müdürlüğüne bilgi verdi. Yaralı ayıya ilk müdahale de ekipler tarafından yapıldıktan sonra Hakkari’ye tedavi için götürüldü. Yapılan incelemede silahla vurulduğu tespit edilen dişi ayının hayati tehlikeyi atlattığı ancak felç durumunda olduğu açıklandı.

Arızaya giden VEDAŞ ekipleri acılar içinde kıvranan ayının iniltilerinden dolayı çok duygulandıklarını söyleseler de, yaralı ayıyla hatıra fotoğrafı çektikleri görüldü.

F52M7qKXsAAywCX6500b140470a9b22580bbcc6

65019ab3470a9b1af8128277