Tokat’ta çiftçilik yapan ve 5 yıl önce hayatını kaybeden babası Hidayet Doğan tarafından, annesinin ölümü üzerine henüz 8 aylıkken Ankara’da yaşan Yusuf ve Şerife Sırav’a evlatlık olarak verilen Murat Sırav, bisikletiyle işten eve döndüğü sırada Yenimahalle ilçesindeki Lalegül Kavşağı2nda Ü.D (45) idaresindeki TIR’ın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Adliyeye sevk edilen TIR şöförü, çıkarıldığı mahkeme tarafından “taksirle ölüme neden olma” suçuyla tutuklandı.

“DÜNYAM YIKILDI”

Murat Sırav’ın babası Yusuf Sırav(69) kaza haberini alır almaz hastaneye gittiklerini söyleyerek, “Doktor, çocuğumun kalbinin durduğunu, tekrar çalıştırmaya çalıştıklarını söyledi. 2 dakika sonra geldiler, 'Kaybettik, başınız sağ olsun' dediler. Dünyam yıkıldı. Ben bittim, Allah düşmanıma evlat acısı vermesin. Çok zor. Benim bir tane yavrum vardı, onu da aldılar elimden. Kimsem kalmadı benim" ifadelerini kullandı.

6 Yıl 3 Ay Hapis Cezasıyla Tahliye Kararı 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezasıyla Tahliye Kararı

Kazada yaşamını yitiren Murat Sırav’ın eşinin de 8 aylık hamile olduğu ve 1 ay sonra baba olacağı öğrenildi. Eşi Duygu Sırav (32), “Kocam daha çocuğunu göremedi. Ben çocuklarıma ne diyeceğim? Doyamadım kocama ben. Cezasını çeksin" sözleriyle gözyaşları döktü.

'KARDEŞİMİ GEÇ BULDUM, ERKEN KAYBETTİM'

Murat Sırav'ın 4 yıl sonra bulduğu ağabeyi Mehmet Doğan (52) da, "Görüntüler var; kardeşim resmen katledilmiş. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Biz bu olayın sonuna kadar arkasındayız. Bizim kardeşimle hikayemiz uzun. Bunun sebebi de biz toplam 6 kardeşiz. Ben kardeşimi geç buldum ancak erken kaybettim. Biz birbirimize doyamadık, birbirimizle hasret gideremedik. Çocukluğumuz beraber geçmedi. 33 yıl önce gitti kendisi, evlatlık verildi. Adalete güveniyoruz ama hiçbir şey kardeşimi geri getiremez" ifadelerini kullandı.