Ev Sahibini Bıçaklayıp Sandalyeye Bağladılar, Gasbettikleri Altınlarla Kaçtılar
Ev Sahibini Bıçaklayıp Sandalyeye Bağladılar, Gasbettikleri Altınlarla Kaçtılar
İçeriği Görüntüle

Alevlerin etkisiyle ev kullanılamaz hale gelirken, ahırda bulunan 20 büyükbaş hayvan mahalle sakinlerinin müdahalesiyle yangından kurtarıldı.

Yangın, Yahyalı ilçesine bağlı Ağcaşar Mahallesi’nde meydana geldi. Ali ve Osman Ay kardeşlere ait iki katlı binanın alt katında bulunan samanlıkta, saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Samanlıkta bulunan ot balyalarının tutuşmasıyla başlayan yangın, kısa süre içerisinde büyüyerek binanın diğer bölümlerine sıçradı.

Alevlerin hızla yükselmesi üzerine çevrede bulunan vatandaşlar durumu fark ederek yangını ihbar etti. İhbarın ardından olay yerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Yangının büyümesi nedeniyle ekiplerin söndürme çalışması uzun sürdü.

Bu sırada binada bulunan mutfak tüplerinin de etkisiyle alevlerin daha da büyüdüğü belirtildi. İtfaiye ekipleri, yangının çevredeki yapılara sıçramaması ve tamamen kontrol altına alınması için yoğun çaba gösterdi.

Yangın sırasında binanın alt katında ahır olarak kullanılan bölümde bulunan 20 büyükbaş hayvanın güvenli şekilde çıkarılması için mahalle sakinleri de harekete geçti. Vatandaşların müdahalesiyle hayvanlar ahırdan dışarı çıkarılarak kurtarıldı.

İtfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmasının ardından alevler kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yangın nedeniyle alt katı ahır ve samanlık olarak kullanılan iki katlı ev büyük hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi.

Yangının ardından ekipler olay yerinde inceleme yaptı. Yangının çıkış nedeninin kesin olarak belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: DHA