Olay, dün saat 23.30 sularında, Karatay ilçesi Keçeciler Mahallesi Emir Karaaslan Sokak'ta gerçekleşti. Sokakta yapılan düğünde, davetliler tabanca ve pompalı tüfeklerle havaya ateş açtı. Silah seslerinden endişe duyan çevredeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri ile bekçiler gönderildi. Düğün yerinde bulunanlara silah atılmaması konusunda uyarıda bulunan polislere, davetliler, taş ve cam şişelerle saldırdı.

Olayda 4 polis memuru vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye götürüldü.

TAKVİYE EKİP GÖNDERİLDİ

Tokat, Amasya ve Ordu'da Döngel, Artvin'de Muşmula Tokat, Amasya ve Ordu'da Döngel, Artvin'de Muşmula

Bunun üzerine, adrese gönderilen takviye polis ekiplerinin müdahale etmesi sonucunda olaylar sona erdi.

Bu sırada yaşananları duyunca olay yerine gelen düğün sahibinin bir yakını ise hafif ticari aracını sokakta bekleyen polis ekiplerinin ve bekçilerin bulunduğu kalabalığın üzerine sürüp polislerin havaya ateş etmesiyle son buldu.  Ve  böylece polisler, aracı durdurdu.

Aracın sürücüsü ile olaylara karıştığı bilinen toplam 4'ü kadın 9 şüpheli gözaltına alındı. 112 Ambulanslarla hastaneye götürülen 4 polis, tedavileri bittikten sonra taburcu oldu. Gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün, 'Görevli memura mukavemet ve yaralama' suçundan adliyeye gönderildi.