Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; Tokat İl Jandarma Komutanlığı ve 27 ilin jandarma ekiplerince uyuşturucu madde satıcılarına hem de yasa dışı kenevir ekimine yönelik dev bir harekat gerçekleştirildi. Tokat başta olmak üzere Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Samsun ve Yozgat’ta eş zamanlı yürütülen operasyonlara 1.260 narkotik ve asayiş ekibi ile 6 bin 285 personel katıldı. Operasyonlarda Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri de aktif görev aldı.

TOKAT VE ÇEVRESİNDE ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE

Sokak satıcılarına ve yasa dışı uyuşturucu ekim faaliyetlerine yönelik yürütülen kararlı saha çalışmaları neticesinde devasa miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon genelinde:

548 kg uyuşturucu madde,

2 milyon 788 bin adet uyuşturucu hap,

1 milyon 751 bin adet kök kenevir ve skunk imha edildi.

DİJİTAL MEYDANLARDA VE SAHADA SIKI TAKİP

Başkan Yazıcıoğlu: "Şehrimizin Tüm Kanalizasyon Hatlarını Temizleyeceğiz"
Başkan Yazıcıoğlu: "Şehrimizin Tüm Kanalizasyon Hatlarını Temizleyeceğiz"
İçeriği Görüntüle

Tokat ve diğer illerde yakalanan 140 şüphelinin yapılan incelemelerinde; yasa dışı kenevir ve skunk ekimiyle uyuşturucu üretimine hammadde sağladıkları, ticareti organize şekilde yürüttükleri ve satışları sosyal medya ile mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleştirdikleri belirlendi.

Gözaltına alınan 140 şüpheliden 80’i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 60 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Güvenlik güçleri Tokat genelinde ve tüm yurtta uyuşturucu imalatçılarına, sokak satıcılarına ve yasa dışı ekim alanlarına yönelik mücadelenin tavizsiz bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: Bülten