22.47 SANDIKLARIN YÜZDE 51,2'Sİ AÇILDI

YSK Başkanı Ahmet Yener, YSK önünde basın mensuplarına açıklama bulundu. Seçim verilerinin sisteme girilmesi ile ilgili saat 22.40 sıralarında açıklama yapan Yener, an itibarıyla yurt genelinde sandıkların yüzde 51,2'sinin açıldığını belirterek, "Şu an itibarıyla sandıkların yüzde 51,2'si açılmış durumdadır, veri akışı da devam etmektedir. Bu süreçte görev alan il, ilçe seçim kurulu başkanlarımıza, Yüksek Seçim Kurulu personeline, sandıklarda görevli olan kamu görevlilerine ve siyasi parti temsilcilerine şu ana kadar gerçekleştirmiş oldukları özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum. Siz değerli basın mensuplarına da özverili çalışmanız için, bize gösterdiğiniz sabır için teşekkür ediyorum. Veri akışı devam etmektedir, şu ana kadar ki açıklanan sonuçların tüm siyasi partilerimize, adaylarımıza, Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bugün son açıklamamız bu şekildedir, yarın gün içinde sonuçlara göre genel bir değerlendirme yapabiliriz" dedi.

Erbaa'da Dün Kazada Hayatını Kaybeden Alper Şahin Bugün Toprağa Verildi Erbaa'da Dün Kazada Hayatını Kaybeden Alper Şahin Bugün Toprağa Verildi

Başkan Yener, seçime katılım oranıyla ilgili de, "Şu anda veri akışı devam ettiği için vereceğimiz rakam yanıltıcı olabilir, oranı gün içerisinde sizlerle paylaşabiliriz. Tekrar tüm vatandaşlarımıza, siyasi partilerimize sonuçların hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

19:20 YAYIN YASAĞINI DELENLERE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimlerde büyük özveriyle çalışan il ve ilçe seçim kurulu personeli ile sandık görevlilerine teşekkür ettiğini belirterek, "Ayrıca yayın yasağına riayet eden siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Ancak biz açıklamadan yayın yasağını delen ve sonuçlara ilişkin veri girişinde bulunan yayın kanalları hakkında da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Sizlerin huzurunda kamuoyuna ilan ediyoruz. Şu an itibarı ile yayın yasağı kalkmıştır. Hepinize, ülkemize, demokrasimize hayırlı olsun" dedi.

'VERİLER SEÇSİS'E GİRİLMEYE BAŞLANDI'

YSK Başkanı Ahmet Yener, saat 17.00 itibarıyla ülke genelinde oy verme işleminin tamamlandığını söyledi. Yener, "Ülke genelinde 34 siyasi partinin yarıştığı 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır.

Bu olaylar neticesinde yararlananlara acil şifalar diliyoruz, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgileri SEÇSİS'e (Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi) girilmeye başlanmış olup, veri akışı devam etmektedir. Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerimizde tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Yener, yayın yasağı ile ilgili kurulun toplanıp, değerlendirme yapacağını belirtti.

Kaynak: DHA