Yangında yaklaşık 2 dönümlük tarım arazisi zarar görürken, alevlerin çevredeki bahçelere ve ormanlık alanlara sıçraması zamanında yapılan müdahaleyle önlendi. Yangın, saat 13.00 sıralarında Alanya ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, avokado bahçelerinin bulunduğu zirai alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sevgilisini Döverek Öldürdü
Sevgilisini Döverek Öldürdü
İçeriği Görüntüle

Yangına müdahale amacıyla bölgeye bir yangın söndürme helikopteri, 2 arazöz, su ikmal aracı ve ilk müdahale aracı yönlendirilirken, söndürme çalışmalarına 1 teknik personel, 2 orman muhafaza memuru ve 11 orman işçisi de katıldı. Havadan gerçekleştirilen su atışları ile kara ekiplerinin eş zamanlı müdahalesi sayesinde alevlerin büyümesi engellendi.

Yangının çevrede bulunan avokado bahçelerine ve olası ormanlık alanlara sıçramaması için ekipler yoğun çaba harcadı. Özellikle rüzgarın etkisiyle zaman zaman yön değiştiren alevlere karşı koordineli şekilde hareket eden ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına almayı başardı. Bölgede görev yapan personel, yangının tamamen söndürülmesinin ardından yeniden alevlenme ihtimaline karşı uzun süre soğutma çalışması gerçekleştirdi.

İlk incelemelere göre yangında yaklaşık 2 dönüm zirai alan zarar gördü. Yangının etkilediği arazide hasar tespit çalışmalarının devam ettiği, avokado ağaçlarında oluşan zararın ise yapılacak detaylı incelemenin ardından netlik kazanacağı belirtildi. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla ilgili ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ve düşük nem oranının yangın riskini yükselttiğine dikkat çekerek, tarım ve ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması ve yangına neden olabilecek ihmallerden kaçınılması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: DHA