Salı Pazarında Fiyatlar Düştü Yoğunluk Arttı Salı Pazarında Fiyatlar Düştü Yoğunluk Arttı

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, İstanbul 3. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

Özlem Zengin Kimdir ?

Özlem Zengin, 9 Eylül 1969 tarihinde Tokat'ta dünyaya gelmiştir. Nimet ve Salih Zengin'in kızları olan siyasetçi ve avukat Özlem Zengin, üç çocuk annesidir.

Özlem Zengin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Daha sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yapmıştır.

Özlem Zengin, okulu bitirince bir süre serbest avukatlık yapmıştır. Avukatlık kariyerinden sonraki yıllarda medya alanında pek çok çalışma yürüten Zengin, televizyon programları da yapmıştır.

1998 ila 2001 yıllarında Kanal 7 televizyonunda 'Hayatın İçinden' programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiştir. 

2012 ila 2015 yıllarında AK Parti'nin İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapmıştır.

2016 ila 2018 yıllarında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapmıştır.

25. dönem İstanbul ve 27. dönem Tokat milletvekili olan Özlem Zengin, Temmuz 2018 itibariyle de AK Parti grup başkanvekili görevini üstlenmektedir..

Kadın, çocuk ve aile üzerine sivil toplum çalışmaları yürüten Özlem Zengin, İKAMER'in kurucuları arasında yer almıştır. Aynı zamanda KADEM'in de kurucu üyesi olan Zengin, İstanbul Ticaret Üniversitesinin mütevelli heyeti üyesidir.