Yılmaz Kayalar Fen Lisesi Okulun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “22-24 Kasım 2023 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen BUCAIMSEF 2023'e (Buca uluslararası Müzik, Bilim, Enerji ve Mühendislik Fuarı) Enerji ve Mühendislik kategorisinde 2 proje ile finalist olmuştuk. 12 farklı ülkeden toplam 560 projenin katıldığı yarışmada, ülkemizden Sakarya, Bursa, İzmir, Eskişehir, Ordu ve Çorum illerinden katılan finalistlerin yanı sıra Meksika, Azerbaycan, İtalya, Zimbabve, Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai), Özbekistan ve Endonezya'dan gelen ekiplerle de yarışan proje ekiplerimiz aynı kategoride yarıştığı iki proje ile biri Gümüş (Mobil Biochar) biri de Bronz (HYGIENIC GLOVES) olmak üzere iki madalya birden almaya hak kazandı. Öğrencilerimiz, Yusuf Enes Gültekin, Elifnaz ÖZÜBEK, Muharrem Yuşa Aydoğdu, Esma Kör, Mehmet Enes Uzun ve Ahmet Eren Karadeniz ile danışmanları okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Ahmet Arpacı'yı kutluyor; başarılarının devamını diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Reşadiye'deki Bentonit Yataklarının Volkanik Kökenli Olduğu Tespit Edildi Reşadiye'deki Bentonit Yataklarının Volkanik Kökenli Olduğu Tespit Edildi

Uluslarası Buca IMSEF 2023’te 2 proje ile Dünya İkincisi ve Dünya Üçüncüsü olan

Yarışmada derece yapan öğrenciler Milli Eğitim Müdürümü Bekir Aslan'ı makamında ziyaret ettiler. Öğrencileri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Aslan, başarılarının devamını dileyerek hediye takdiminde bulundu.

Editör: Şaban Konyar