70 polisin görev aldığı denetimlerde yüzlerce kişinin sorgusu yapılırken, yoklama kaçağı olduğu belirlenen 2 kişi yakalandı. Ekipler ayrıca çok sayıda aracı ve umuma açık iş yerini kontrol etti.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen uygulamaya, asayiş ve çevik kuvvet ekipleri ile ilçe emniyet müdürlüğü personeli katıldı. İlçe genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışma kapsamında sabit ve hareketli yol uygulamaları gerçekleştirildi.
Denetimler sırasında toplam 391 kişinin UYAP üzerinden sorgulaması yapıldı. Yapılan kontrollerde yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 kişi yakalandı. Polis ekipleri tarafından 189 araç da durdurularak kontrol edildi. Gerçekleştirilen araç denetimlerinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.
Uygulamanın bir diğer ayağını ise umuma açık iş yerlerine yönelik kontroller oluşturdu. Ekipler tarafından 13 işletme denetlendi. İş yerlerinde yapılan kontroller kapsamında toplam 148 kişinin UYAP sorgulaması gerçekleştirildi. Yapılan sorgulamalarda hakkında arama kararı bulunan herhangi bir şahsa rastlanmadı.
Denetlenen işletmelerden birinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlenirken, başka bir iş yerinde ise mesul müdürün bulunmadığı tespit edildi. Söz konusu işletmeler hakkında gerekli idari işlemlerin uygulandığı belirtildi.
Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulama kapsamında vatandaşların huzur ve güvenliğinin korunmasına yönelik kontrollerin sürdürüldüğü kaydedildi. Yetkililer, kent genelinde kamu düzeninin sağlanması ve olası suçların önlenmesine yönelik denetimlerin devam edeceğini bildirdi.




