Erbaa genelinde açılan yaz Kur'an kurslarında kayıtlı 2500'ün üzerinde öğrenci eğitim gördü.

Erbaa'da açılan yaz Kur'an kursların da öğrencilere kurs süresince tecvitle Kur'an-ı Kerim okumanın yanında itikat, ibadet, ahlak ve siyer dersleri gibi dersler verildi.

Doğal İlaç: Tokat'ın Kuşları Ötüyor! Doğal İlaç: Tokat'ın Kuşları Ötüyor!

Bununla birlikte abdest nasıl alınır ve namaz nasıl kılınır gibi uygulama gerektiren derslerde öğrencilere öğretildi.

Salgın hastalık kurallarına riayet edilerek ve öğrencilerin yaz tatilinde olduğunun da bilincinde olarak öğrencileri sıkmadan, çeşitli sosyal ve sportif programlarla onların eğlenerek öğrenmeleri için uygun zemin hazırlandı. Ayrıca derslerde başarılı olan öğrencilerin yanında derslere ilgisi az olan öğrencilerinde kurslara motive olması için çeşitli hediye ve ödüllerle katılımı ve ilgiyi artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirildi. Yaz Kur'an Kursunun son haftasında çeşitli cami ve Kur'an Kurslarında yaz Kur'an kursu kapanış programları düzenlendi. Programlarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi ve ikramlarda bulunuldu. Öğrencilere Yaz Kur'an Kursu katılım belgeleri takdim edildi. İlçe müftüsü Muhammet Kara yaz Kur'an Kurslarının sona ermesi nedeniyle yaptığı açıklamada: “Öğrencilerimizin Kur'an Kursuna gelip de din eğitimi almalarının yanı sıra, dîni, camiyi, din görevlisini sevmeleri gibi öğretiler de paylaşıldı. Öğrencilere yönelik çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler düzenlendi.

Çocuklarımız sosyalleştiler, dini bilgiler aldılar, namaz surelerini, namaz dualarını, 5 vakit namazın nasıl kılındığını dini vazifelerini de öğrenmeye çalıştılar. Amacımız Kur'an Kursunun sadece din eğitiminin verildiği mekânlar değil, din eğitiminden başka sosyal etkinliklerinde olduğu bir alan olduğunu göstermekti” dedi.

İlçe müftüsü açıklamasında; Yaz Kur'an kurslarının sona ermesi ile uzun dönem Kur'an kursu kayıtlarının da başlayacağını bu kurslara da her yaştan öğrenci kabul edeceklerini açıkladı. İlçe müftüsü Muhammet Kara, yaz Kur'an kursların da yoğun tempo ile çalışan din görevlilerine ve Kur'an kursu öğreticilerine, çocuklarını yaz Kur'an kurslarına gönderen velilere ve camilere yaz Kur'an kurslarına gelen öğrencilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim