Yeşilay Derneği Tokat Şube Başkanı Cihat Zülfüoğulları son dönemde sigara ve tütün ürünleri tiryakilerinin bu alışkanlıktan kurtulmak için kendilerine başvurularında artış olduğunu söyledi. Zülfüoğulları, "Bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere tamamen ücretsiz destek veriyoruz. Son günlerde başvuru sayısında artışlar oldu. Biz de onlara psikososyal anlamda katkı sağlıyoruz" dedi.

Hem Emniyet Müdürü Hem Sanatçı; Erbaalılarla Buluştu Hem Emniyet Müdürü Hem Sanatçı; Erbaalılarla Buluştu

Tokat Yeşilay Derneği Başkanı Dr. Cihat Zülfüoğullar'ı 2022 yılıyla birlikte tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin merkezlerinde bir yoğunluk oluşturduğunu söyledi. 

Zülfüoğulları, "Son yıllara göre ilimizdeki başvuru sayılarını mukayese ettiğimiz zaman gittikçe artan bir eğilim görmekteyiz. İlimizde Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz var. Merkezimizde psikolog ve sosyal hizmet uzmanı arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız tütün bağımlısı olan bireylere yardımcı olmak için orada hizmete hazırlar. Tamamen biz ücretsiz bir hizmet veriyoruz. İsteyen vatandaşlarımız da 115 numarasını arayarak randevu oluşturabilirler. Burada randevularını oluşturduktan sonra bilgileri mahrem kalacak şekilde bizden bu hizmeti alabilirler. Tütün bağımlılığından dolayı merkezimizde son günlerde bir yoğunlaşma görüyoruz. Son günlerde daha çok başvuru var. Sayılar arttı. Biz burada tamamen psikososyal destek veriyoruz. Bağımlılık tıbbi bir konudur, tedavi gerektirebilir" dedi.

Editör: TE Bilişim