Talaytepe Mahallesi'nde yaşayan Bulut ailesinin 5. sınıf öğrencisi oğlu Rüzgar, 5 Mayıs akşamı evde ders ödevi için hazırlık yapıyordu. Elektrik devresi ödevi kapsamında bazı parçaları yapıştırmak isteyen çocuk, yapıştırıcının kapağını açmaya çalışırken zorlandı. Önce makasla denedi, başarılı olamayınca mutfağa gidip bıçakla açmayı denedi. Ancak bıçağı bastırdığı anda yapıştırıcı bir anda fışkırarak sağ gözüne geldi.
Kaza sonrası yüzünü sıcak suyla yıkayan küçük çocuk, yaşadığı panikle durumu annesine bildirdi. Ailesinin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Rüzgar, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hasan Öncül ve ekibinin müdahalesiyle tedavi altına alındı.
“Gözümü Kaybetme Korkusu Yaşadım”
Yaşadıklarını anlatan Rüzgar, “Yapıştırıcıyı açmak çok zordu, makas işe yaramadı. Sonra bıçakla bastırdım, kapağı kestiğim anda hepsi gözüme geldi. O an panik oldum. Hemen sıcak suyla yüzümü yıkadım. Annem ambulansı aradı. Hastanede gözümü açtılar. Gözümü kaybedebilirdim ama iyileştim. Şu anda gayet iyiyim,” dedi.
“Kornea Zarar Görmeden Atlattı”
Olayla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Hasan Öncül, benzer kazaların özellikle çocuklar arasında yaygın olduğunu belirterek, “Hastamızın göz kapakları yapıştırıcı nedeniyle birbirine yapışmıştı. Müdahaleyi kapakların kenarlarından dikkatli bir şekilde yaptık. Şans eseri kornea yani gözün ön kısmında zarar yoktu. Bu, ciddi hasarların önüne geçti. Ancak bu tür kimyasal temaslarda yapılabilecek en doğru şey vakit kaybetmeden uzman hekime başvurmaktır,” şeklinde konuştu.