Alevlerden kaçan bir kedi, birinci kattaki balkonun filesine tırnaklarının takılması sonucu mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken mahsur kalan kediyi de kurtardı.

Kamyonetle Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı; 3 Yaralı
Kamyonetle Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı; 3 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Metruk Binada Yangın Çıktı

Yangın, Muratpaşa ilçesine bağlı Gebizli Mahallesi’nde bulunan 5 katlı metruk binada meydana geldi. Saat 12.00 sıralarında binanın 4’üncü katındaki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.

Kimsenin yaşamadığı, ancak içerisinde çeşitli eşyaların bulunduğu daireden yükselen alevleri gören çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım istedi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi.

Alevler Üst Kata Ulaştı

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 4’üncü kattaki dairede başlayan ve bir üst kata kadar ulaşan alevlere müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucunda yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın sırasında binada kimsenin bulunmaması olası bir can kaybı veya yaralanmanın önüne geçti.

Kedi Balkon Filesinde Mahsur Kaldı

Yangın sırasında binada bulunan bir kedi ise alevlerin ve oluşan paniğin etkisiyle kaçmaya çalıştı. Binanın 1’inci katındaki balkona ulaşan kedi, burada bulunan balkon filesine tırnaklarını kaptırdı.

Fileye takılan tırnakları nedeniyle hareket edemeyen kedi, balkonda mahsur kaldı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, çalışmaları sırasında kedinin durumunu da fark etti.

Ekipler, mahsur kalan kediyi bulunduğu yerden dikkatli şekilde çıkararak kurtardı. Kedinin kurtarılmasıyla yangın sırasında yaşanan panik de sona erdi.

Kaynak: DHA