Gençosman Mahallesi Koray Sokak’ta yaşanan olay, saat 20.30 civarında bir mobilya atölyesinde gerçekleşti. İddiaya göre sokakta ateş yakan üç kişiden ikisi, bir süre sonra yanan odun parçalarını alarak iş yerinin bulunduğu binaya yöneldi. Şüphelilerin, ellerindeki yanmakta olan parçalarla duvar üzerine bazı yazılar yazdığı, ardından bu parçaları iş yerinin içerisine attıkları belirtildi. Olayın ardından üç kişi hızla bölgeden uzaklaştı.
İçeride bulunan çalışanlar, yanan odun parçalarını fark eder etmez duruma müdahale etti. Alevlerin büyümesine fırsat verilmeden yangın kısa sürede kontrol altına alındı ve söndürüldü. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, iş yerinde ciddi bir maddi hasar oluşmadığı ifade edildi.
Yaşanan anların güvenlik kameralarına da yansıdığı, görüntülerde kişilerin önce sokakta ateş yaktığı, ardından buradan aldıkları yanıcı parçalarla iş yerinin duvarına müdahalede bulunduğu ve sonrasında içeriyi hedef alarak olay yerinden kaçtıklarının görüldüğü aktarıldı.
İş yeri sahibi, olay anında içeride çalışanlarla birlikte bir toplantı yaptıklarını ve aniden içeriye yanan odun parçalarının atıldığını söyledi. Dışarı çıktıklarında kimseyi göremediklerini, daha sonra kamera kayıtlarını inceleyerek olayın nasıl gerçekleştiğini öğrendiklerini belirtti. Görüntülerde gençlerin sokak sonunda yaktıkları ateşten parçalar alıp duvara yazı yazdıktan sonra iş yerine attıklarının görüldüğünü ifade etti.
Ayrıca, olayın kasıtlı bir kundaklama girişiminden çok gençlerin düşüncesizce hareketi gibi göründüğünü düşündüğünü, ancak yine de bu tür davranışların tehlikeli olduğunu vurguladı. Ailelerin çocuklarına daha fazla sahip çıkması gerektiğini, eğitim ve ahlaki değerlerin öneminin bu tür olaylarla bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi. Gençlerin yaptıklarının ciddiyetini sonradan fark etmelerini ve benzer olayların tekrar yaşanmamasını temenni etti.





