Olayın ardından Umut E., belindeki silahı çıkararak gruba ateş açtı ve 7 kişiyi yaraladı. Olay, 18 Mayıs'ta saat 03.00 sıralarında Vişnezade Mahallesi’nde meydana geldi. Eğlence mekanında Umut E. ile aynı mekandaki grup arasında yan bakma nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce, grup üyeleri Umut E.'nin başına kaldırım taşıyla vurdu. Bunun üzerine Umut E., belindeki silahı çıkararak saldırganlara ateş açtı.
Yaralılar ve Müdahale
Umut E.'nin silahıyla karşılık vermesi sonucu Efe Ş. (22), Yunus Emre D. (23), Melül E. (23), Muhammed Enes K. (26), Yusuf G. (23), Selim Y. (23) ve Mahmud N. (20) bacaklarından yaralandı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Yakalama ve Adli Süreç
Olaydan sonra kaçmaya çalışan Umut E., polis tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Umut E., çıkarıldığı mahkemece 'kasten yaralama', 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma' ve 'ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaralananlardan Melül E.'nin 12, Yunus Emre D.'nin ise 1 adet suç kaydı olduğu belirlendi.Bu olay, Beşiktaş'taki güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirdi.






