Vali Hatipoğlu mesajında :

"

Cenneti ayaklarının altında aradığımız, hayata sayesinde tutunduğumuz, varlığıyla var olduğumuz, bizi bizden çok seven ve düşünen mübarek annelerimiz, hakkını iki cihanda ödeyemeyeceğimiz kıymetlilerimiz her gün olduğu gibi 14 Mayıs Anneler Gününde de her türlü ilgi, sevgi ve saygıyı hak ediyorlar.


Toplumu ayakta tutan ailenin gerçek direği annelerimizdir. İnsana en kalıcı eğitimi veren; karakter ve yaşam felsefesini kazandıran ilk öğretmenlerimiz annelerimizdir
 

Milli kimliğimizi nesilden nesile aktaran gerçek kültür taşıyıcıları annelerimizdir.
 

Tokat'ta, Filistin'de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Tokat'ta, Filistin'de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Yaşımız kaç olursa olsun dara düştüğümüzde sığınağımız, yorulduğumuzda bizi hazırda bekleyen kucağımız, ümitsizliğe kapıldığımızda aydınlık yaşam bağımız annelerimizdir.
 

Ecdadımızın “Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.” dediği, vatana bile Ana Vatan diye seslendiği vazgeçilmez iki kutsalımız vatanımız ve annelerimizdir.
 

Onların sevgisine, ilgisine en çok da duasına muhtacız. 
 

Anneler gününü vesile kılarak bir kez daha onları mutlu etmenin yollarını arayalım, doya doya sarılalım onlara. Onların mübarek ellerini cennet kokusunu içimize çekercesine öpelim. Uzaklardaysa arayalım. Kaybettiysek dualarla analım. Zira bu âlemde sevgiden daha anlamlı hiçbir şey yok ve anne sevgisi bu sevgilerin en değerlisi, en kutsalı.
 

Tarifsiz duygu ve düşüncelerle bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Dünyanın en değerli varlığı olan siz annelere sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Biliyorum ki sizin mutluluğunuz evlatlarınızın mutluluğuna bağlı, bu sebeple bütün vatan evlatları için aynı dilekleri diliyorum. 
 

Canlarını vatan için feda eden şehitlerimizin anneleri başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum. "