Vali Numan Hatipoğlu, Erbaa OSB’de Tokat İl Özel İdaresi’nin % 76, Erbaa Belediyesi’nin % 18, Erbaa Sanayi ve Ticaret Odası’nın % 6 sermaye payı bulunduğunu,  15 üyeden oluşan müteşebbis heyette ise Tokat İl Özel İdaresi 12, Erbaa Belediyesi 2 ve Erbaa TSO’nun ise 1 üyeni yer aldığını söyledi. OSB 1. ve 2. etabında doğalgaz, elektrik, yol, su, endüstriyel atıksu altyapısının tamamlandığını, bir anaokulunun hizmete açıldığını, elektrik bakım ve onarım hizmetleri ile güvenlik hizmetlerinin üstlendiğini,  3. etabında ise altyapı ve imar çalışmalarına başlanılmış bir OSB olarak, Erbaa OSB’nin bölgenin lider OSB’si konumunda olduğunun altını çizen Vali Numan Hatipoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle yatırım, istihdam, üretim ve ihracat konularındaki hedefleri, sanayinin ülke düzeyinde dengeli bir şekilde dağıtılması ve planlanması doğrultusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığının OSB’mizin gerek altyapı ve üstyapısının oluşturulmasında, gerekse kredi finansman desteklerinin ve yatırımcılara uyguladığı teşvik hizmetlerinin katkısı büyüktür.  Ayrıca atıksu arıtma tesisi ve diğer altyapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde Erbaa Belediyesinin de önemli katkıları olmuştur.  
Yatırım yapmak suretiyle Erbaa OSB’yi tercih eden girişimci firmalar ve sanayicilerin de emek ve katkılarının çok kıymetlidir.Bütün müteşebbislerimiz bizim için kıymetlidir ve onlar istihdamın, istikrarın temel taşıdır.” diye konuştu.

Erbaa Kızılay, ihtiyaç sahipleri için butik açıyor Erbaa Kızılay, ihtiyaç sahipleri için butik açıyor


Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerinde ve uygun yatırım girişimlerinin önünün açılması için Tokat Valiliği, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası ile diğer paydaşlarla istişarenin en üst düzeyde tutulacağını söyleyen Vali Numan Hatipoğlu, Erbaa’nın bölgede parlayan yıldız olduğunu söyledi. 
İlçede kamu yatırımlarının da artarak devam ettiğini kaydeden Vali Numan Hatipoğlu, “Valiliğimiz ve TKDK'nın desteğiyle 800 dönüm alanda kurulan çiçek seraları ekonomiye can katıyor. 108 çiçek üreticisi tarafından 25 çeşit çiçek üretimi yapılan seralarda yaz sezonunda yaklaşık 3 bin kişilik istihdam sağlanıyor. “dedi.
Vali Numan Hatipoğlu, “Eğitim, kültür, tarım, sağlık, spor alanlarında ilçemizde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Erbaa Hükümet Konağı yapılıyor.  Gençlik Merkezi ile 7 bin kişilik stadyum kısa süre içerisinde hizmete açılacak. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu tamamlandı. Sağ sahil sulama tesisi tamamlandı. Projeye alınan 19 okulumuzdan 14’ü yeniden yapıldı. 5 okulumuz da önümüzdeki eğitim öğretim döneminde tamamlanacak. Son üç yıldır çiftçilerimize çilek, asma bağı ve ceviz fidesi desteklerimiz devam ediyor. İl Özel idaremiz tarafından ilçemize bağlı köylerimizin alt yapı çalışmalarını da programlarımız kapsamında sürdürüyoruz. Erbaa’mızın imarı ve ihyası için, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için tüm kamu kurum kuruluşlarımızla birlikte el ele omu omuza çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)