Dr. Ozan Balcı Ve Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayakve Beraberindeki Heyet İle Erbaa'da Çiçek Üreticilerimizle Bir Araya Geldi

Erbaa Devlet Hastanesi’nin Yatak Sayısı Arttırıldı Erbaa Devlet Hastanesi’nin Yatak Sayısı Arttırıldı

Vali Dr. Ozan Balcı TKDK desteği ile yapılan çiçek üretim serasını gezerek, çiçek serası kurulacak 1000 dönüm alanda incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ozan Balcı “Valilik koordinesinde TKDK'dan yaklaşık 10 milyon hibe desteğiyle 90 dönüm alana çiçek serası kurduk. DOKAP'tan da 2 milyon değerinde makine ikmal ve fide desteği sağlayacağız. Çiçekçilere desteğimiz devam edecek.” dedi.Vali Dr. Ozan Balcı, “Erbaa ovası Türkiye'nin en güzel ovalarından biri, Erbaa insanı çok kıymetli ve başarılı. Erbaa'ya çiftçilerimizle 1000 dönüm alanda 'Çiçek Sera OSB'yi kuruyoruz. Su, kanalizasyon, yol altyapısını tamamladık. 5'er dönüm 108 parsel yaptık. Çiçek üreticilerimize vereceğiz.” dedi.Vali Dr.  Ozan Balcı, “Çiçek üreticilerimiz TKDK'ya proje başvurularını yapacaklar. Biz çiftçilerimize destekleyeceğiz. Soğuk hava deposu, mezatı, eğitim alanı, sosyal alanları ile Erbaa, Türkiye'nin sayılı çiçek üretim merkezlerinden biri olacak. Hedefimiz 5 yılda 5 bin dönüm alanda çiçek üretim serası kurmak. 5 bin kişiye istihdam sağlamak.” dedi.

VALİ DR. OZAN BALCI, TARIM ORMAN VE ORMAN TOKAT KAPSAMINDA ERBAA KAYMAKAMI İSMAİL ALTAN DEMİRAYAK, TARIM VE ORMAN TEŞKİLATI, ERBAA EVCİLER KÖYÜNDE ÇİFTÇİLERLE BERABER CEVİZ FİDANI DİKTİ
Vali Ozan Balcı “Erbaa'da bu sene 40 bin toplamda 3 yılda 6 bin dönüm alanda 102 bin ceviz diktik. 125 bin dekar alan, 2 milyon ceviz, Son 2 yılda 500 bin ceviz diktik.Bu yıl 200 bin ceviz dikiyoruz.Fidanlıklarımızda yetiştirdiğimiz cevizlerimizden 1 Milyon 300 bin daha dikeceğiz.2023 sonunda 2 milyon cevizi Tokat'ımızın topraklarıyla buluşturacağız” dedi.
 VALİ DR. OZAN BALCI, ERBAA EVCİLER KÖYÜNDE KÖYLÜLERİNDE  BİRLİKTE NARİNCE ÜZÜMÜ ASMA BAĞ FİDANINI TOPRAKLA BULUŞTURDU
Vali Dr Ozan Balcı, “Erbaa'da bağcılık bir değer, Erbaa yaprağı bir marka. Erbaa'da son 3 yıl 1000 dönüm alana bağ yaprağı fidanı diktik.” dedi.Vali Balcı, "Çiftçinin, tarımın, üretimin dostu olarak bu sene 3 bin dönüm alana bağ fidanı dikiyoruz. Böylece Toplamda 9 bin dönüm alanda bağ fidanı dikmiş olacağız. Önümüzdeki yıl hedefimiz 3 bin dönüm alana bağ fidanı dikmek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.
VALİ DR. OZAN BALCI, ERBAA'DA YAPIMI DEVAM EDEN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Vali Ozan Balcı,“ Tokat merkez ve ilçelerimize toplam 11 yarı olimpik yüzme havuzu kazandırıyoruz. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Tokat'a kazandırılan Gençlik ve Spor Yatırımları ise;5 Spor Salonu, 2 Adet 500 Kişilik Spor Salonu, 2500 Kişilik Spor Salonu, 2 Gençlik Merkezi60 Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası, 90 Okul Bahçesine Voleybol-Basketbol Sahası, 1 Güreş Eğitim Merkezi, 1 Güreş Antrenman Salonu, 1 Çok Amaçlı Spor Salonu, 1 Kayak Merkezi11 Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, 2 Portatif Yüzme Havuzu, 100 Basketbol Potası, Ali Yücel Spor Salonu Modernizasyonu.

VALİ DR. OZAN BALCI, ERBAA OSB’DE FAALİYET GÖSTEREN OMAFİL İPLİK FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

Vali Dr. Ozan Balcı, Erbaa OSB’de faaliyet gösteren OmaFil İplik Fabrikasını ziyaret ederek Fabrika Sahibi ve Askon Başkanı Sayın Orhan Aydın ile işletmeyi gezdi.Vali Ozan Balcı, işletme çalışanlarına kolaylıklar diledi.Vali Dr.Ozan Balcı, “Erbaa’da 12 bin m2 alanda üretim yapan fabrika, devam eden genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 38 bin m2 alanda üretim yapacak. OmaFil, Avrupa’nın en büyük iplik fabrikası olacak. Sanayiye, üretime, istihdama desteğimiz tam.” dedi.Ardından Vali Dr. Ozan Balcı, Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Valilik tarafından hukuki problemi çözülen Erbaa Tepekışla Sağ Sahil sulama kanalı pompası sahasında incelemelerde bulunarak sulama pompası ve sulama kanalı onarımı ile ilgili bilgi aldı.
Vali Dr.Ozan Balcı , “Devletimizin yaklaşık 11 milyonluk yatırımı ile sulama pompası ve kanalı onarılıyor. Kelkit Irmağı'ndan pompaj ile su alınarak, 22 bin dönüm alan sulanacak. Çiftçimize, üreticimize destek olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
VALİ DR. OZAN BALCI, ERBAASPOR SOSYAL TESİSLERiNİ ZİYARET ETTİ
Ziyarette, Erbaaspor Kulüp Başkanı Raif Ünal, Vali Ozan Balcı’ya, Erbaaspor forması hediye etti. 
Vali Balcı, “Spora ve sporcuya desteğimiz tam.” diyerek Erbaaspor’a başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim