Karaöz, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yüzeye Çıkmak İçin Yük Vagonuna Bindi
Olay, dün akşam saatlerinde, ilçeye bağlı Gökçesu beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden işletmesinde yaşandı. Uzun yıllardır madende çalışan Asim Karaöz, vardiya bitiminin ardından ocaktan yüzeye çıkmak üzere, işçilerin zaman zaman kısa mesafelerde kullandığı yük vagonuna bindi. Ancak kısa süre sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle vagon raydan çıkarak devrildi.
Vagonun Altında Kaldı, Ağır Yaralandı
Talihsiz işçi, devrilen vagonun altında kalarak ağır şekilde yaralandı. Olayı gören mesai arkadaşları durumu hemen sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Karaöz, ambulansla Mengen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Karaöz, hayatını kaybetti.
Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Kaza sonrası maden ocağında çalışma durdurulurken, olayla ilgili jandarma ve iş sağlığı güvenliği birimleri tarafından detaylı inceleme başlatıldı. Kazanın neden meydana geldiği, yük vagonunun işçi taşımaya uygun olup olmadığı ve olası ihmallerin araştırıldığı öğrenildi.
Cenazesi Karabük'te Toprağa Verilecek
Hayatını kaybeden Asim Karaöz’ün evli ve üç çocuk babası olduğu, memleketi Karabük’te yaşadığı ve uzun süredir geçimini sağlamak için Bolu’da maden işçisi olarak çalıştığı öğrenildi. Karaöz’ün cenazesinin memleketi Karabük’e götürülerek burada toprağa verileceği belirtildi.




