Şüphelilerden birinin hakkında kesinleşmiş 11 yıl hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve Battalgazi ile Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler, kent genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip sonucunda şüpheli hareketlerde bulunduğu belirlenen 3 kişi takibe alındı.
Belirlenen adres ve noktalarda operasyon düzenleyen ekipler, şüphelilerin üzerlerinde ve eşyalarında arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda 457 adet sentetik ecza hap, 227 gram sentetik kannabinoid maddesi, 7 gram metamfetamin ile birlikte 26 bin 500 TL nakit para ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelere ve paraya el konuldu.
Operasyon kapsamında yakalanan 3 şüpheli, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. Yapılan kimlik sorgulamalarında şüphelilerden F.A.’nın daha önceden işlediği suçlardan dolayı hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından F.A. cezaevine teslim edildi.
Diğer iki şüphelinin ise emniyetteki sorgu ve işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Yetkililer, kentte uyuşturucu ticaretine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtirken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına benzer operasyonların süreceğini ifade etti.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.





