Dernek, haftanın iki günü dernek binasında bu ürünleri üreterek, gelir elde etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Kırklareli'nde Balıkçılar Denetlendi: Hamsi Kota Uygulaması Kapsamında İncelemeler Yapıldı Kırklareli'nde Balıkçılar Denetlendi: Hamsi Kota Uygulaması Kapsamında İncelemeler Yapıldı

Dernek üyeleri, sabah saat 06.00'da işe koyulup, aralarında görev paylaşımı yaparak üretim sürecine başlıyor. Hamur yoğrulup, yufka açma makinelerinde hazırlanan yufkalarla gözleme ve sigara böreği yapılıyor. Ayrıca, mantı ve erişte gibi diğer geleneksel ürünler de üretiliyor. Bu ürünler, düzenlenen etkinliklerde satışa sunuluyor. Son olarak, Alaşehir Kongre Parkı'nda gerçekleştirilen bir kahvaltı etkinliğiyle 300 bilet satıldı ve açık büfede hazırlanan kahvaltılık ürünler katılımcılara ikram edildi. Etkinlikten elde edilen gelirle, ikinci bir yufka açma makinesi ve hamur yoğurma makinesi alınacağı belirtildi.

"KENDİMİZ ÜRETİP, KENDİMİZ SATIYORUZ"

Alaşehir Yunusemre Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Köseoğlu, derneğin kendi ürettikleri ürünleri kendilerinin sattığını vurgulayarak, "Yufka açma makinemizin birini Manisalı bir işadamı bağışladı. Biz de gelirle ikinci makinemizi almayı planlıyoruz. Şu an 220 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. 50 üyemiz ve gönüllülerimizle bu projeyi sürdürüyoruz. Ürettiğimiz ürünlerden elde ettiğimiz gelir, öğrencilere burs olarak veriliyor. Bunun yanı sıra, 100 gönüllü sponsorumuz da var. Hepimiz gönüllüyüz, kendi emeğimizle çalışıyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ GÜZEL OLSUN"

Derneğe gönüllü olarak destek veren Emine Eryılmaz, 6 yıl İstanbul’da öğretmenlik yapan oğlunun da bu dernekten aldığı bursla üniversiteyi bitirdiğini belirterek, "15 yıldır buraya geliyorum, yeter ki çocuklarımız okusun. Gelecekte devletimize, milletimize hayırlı evlatlar olsunlar" dedi.

Bir başka gönüllü Ayşe Çopuroğlu ise, "14 yıldır buradayım. Yardım ettiğimiz evlatlarımız mezun olup geliyorlar, onlarla gurur duyuyoruz. Bedenim sağlıklı olduğu sürece derneğe yardım etmeye devam edeceğim" dedi.

"DERNEKLERİN BU BİRLEŞTİRİCİ ÖZELLİĞİ ÇOK KIYMETLİ"

Derneğin düzenlediği kahvaltıya katılan Mali Müşavir Pınar Kaya, "Dernekler, sosyal hayatta iletişimde zorlandığımız zamanlarda birleştirici bir rol üstleniyor. Yunusemre Kültür ve Dayanışma Derneği, bu özelliği en iyi şekilde temsil ediyor. Kendi elleriyle, emekleriyle hazırladıkları bu kahvaltıda, uzun zamandır görüşemediğimiz dostlarla bir araya geldik. Bu tür etkinliklerin desteklenmesi çok önemli, hem motivasyon kaynağı oluyor hem de elde edilen gelir gerçekten çok kıymetli bir yere gidiyor" dedi.

Yunusemre Kültür ve Dayanışma Derneği, burs verdiği öğrencilerin başarılarıyla gururlanarak, gelecek nesillere katkı sağlamaya devam ediyor.

Kaynak: DHA