Çağlayan’daki 18. Asliye Ceza Mahkemesi salonunun kapasite yetersizliği nedeniyle duruşma Silivri Cezaevi’nde gerçekleştirildi. Duruşmaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi yöneticileri, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Savcılık, Özdağ hakkında 1 yıl 10 aydan 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası talep etti.

Savunmasında, Özdağ paylaşımlarının bazılarının Kayseri olaylarından 8 yıl önce yapıldığını belirterek, “Beni hapse gönderecekseniz gönderin, zaten 4,5 aydır tutukluyum” dedi. Özdağ, suçlamaların sosyal medya paylaşımlarından kaynaklandığını, hatta Sosyal Güvenlik Kurumu’na sorduğu bir sorunun bile halkı kin ve düşmanlığa kışkırtma sayıldığını ifade etti. “Savcılık ‘Sen konuşmayacaksın, eleştirmeyeceksin’ diyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Özdağ ayrıca, kendisi hakkında siyasi bir soruşturma yürütüldüğünü savunarak, “Eğer iktidar yanlısı bir siyasetçi olsaydım burada olmazdım” dedi ve mahkemeden adil bir karar vermesini istedi.

Bolu Dağı’na Mevsimin İlk Karı Düştü
Bolu Dağı’na Mevsimin İlk Karı Düştü
İçeriği Görüntüle

Son sözünde de haksızlığa uğradığını vurgulayan Özdağ, “Allah ve millet görüyor. Haksızlığa son verilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. Mahkeme kararında, Özdağ’ın üzerine atılı suçun sabit olduğuna karar verdi ancak herhangi bir adli kontrol şartı koymadan tahliyesine hükmetti.

Kaynak: DHA