Operasyonlar, 23 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında İstanbul merkezli olarak Niğde, Mersin, Adana, Konya, Muğla ile birlikte Norveç'in başkenti Oslo ve İsveç’te eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, aralarında İsveç’te suç örgütü lideri olduğu öne sürülen ve hakkında yakalama kararı bulunan İsmail Abdo'nun da bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı.
Yapılan aramalarda:
257 kilogram skunk,
108 kilogram kokain,
Muhtelif miktarda metamfetamin,
2 adet hassas terazi ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 7’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 2 şüpheliyle ilgili işlemler ise halen sürüyor.
Uyuşturucu Sergilendi, İl Emniyet Müdürü İnceledi

Ele geçirilen uyuşturucu maddeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde basına sergilendi. İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da sergiyi yerinde inceledi. Basına açıklamalarda bulunan Yıldız, uluslararası iş birliğine dikkat çekerek, “Bizden desteğini esirgemeyen İsveç polisine teşekkür ederiz” dedi. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.




