Tokat Valiliği ile Tokat Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmaların yaklaşık 2,5 milyon TL’ye mal oldu. Vali Numan Hatipoğlu, Suluhan'da pek çok fonksiyonu bir araya getireceklerini açıklamıştı. Vali Hatipoğlu, hanın bazı kısımlarının müze, bazı kısımlar idari birimi olacağını açıklamasında şu bilgilere yer vermişti: "Giriş katında özellikle çocuklarımız için ve ziyarete gelen vatandaşlarımız için Tokat'ımıza özgü bazı alanları sergilemeyi düşünüyoruz. Özellikle çocukların seveceği bir mekan haline burayı getireceğiz. Çeşitli sosyal faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir alan olacak. Yakın bir zamanda Tokat'a hizmet vermeye başlayacak. Sulu Han ‘Çocuk Müzesi’ olarak Tokat’ımızın, Tokatlı çocuklarımızın ve hemşerilerimizin hizmetine açacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” 
 
18 YIL AŞEVİ OLARAK KULLANILDI

Tokat Belediyesi'nde Yeni Bir Atama: Recep Bozdemir Başkan Yardımcısı Oldu Tokat Belediyesi'nde Yeni Bir Atama: Recep Bozdemir Başkan Yardımcısı Oldu


Tokat’ın tarihi mekanlarından Sulu Handa Tokat Valiliği ile Tokat Belediyesi öncülüğünde restorasyon çalışması yürütüldü. Kitabesi olmadığı için yapılış tarihi bilinmeyen han, 1900 yıllarda kısa bir dönem cezaevi olarak kullanıldı.1900'lü yıllarda kısa bir dönem cezaevi olarak kullanılan han, 1957 yılında restore edilerek öğrenci yurdu olarak kullanıldı. 1997-2015 yılları arasında Tokat Belediyesi Aşevi olarak faaliyet gösteren han, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra atıl durumdan kurtarıldı.

Editör: TE Bilişim