Hem Emniyet Müdürü Hem Sanatçı; Erbaalılarla Buluştu Hem Emniyet Müdürü Hem Sanatçı; Erbaalılarla Buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; 13-19 Nisan 2023 tarihlerinde Slovenya’nın Portoroz şehrinde düzenlenen ve 55 ülkeden 213 öğrencinin yarıştığı 12'nci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda Türkiye'yi  temsil eden öğrenciler, 2 altın ve 2 gümüş madalya kazandı. Soruların tamamını çözerek altın madalya alan 2 öğrenci Avrupa sıralamasında 1'inci olurken, Türkiye, 55 ülke arasında ülke sıralamasında 2'inci oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde yürütülen '2202 Bilim Olimpiyatları Programı' kapsamında Türkiye'yi Avrupa’da temsil etmek üzere yetiştirilen Melek Güngör ve İrem Gülce Yazgan altın madalya; Sena Başaran ve Zeynep Berra Uncu gümüş madalya kazandı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla madalya alan genç bilim insanlarını tebrik etti. Bakan Varak, "12'nci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz; 2 altın, 2 gümüş madalya kazandılar. Avrupa'da tarih yazan öğrencilerimiz sayesinde Türkiye, ülke sıralamasında 55 ülke arasından 2'nci oldu. Bu gururu yaşattığınız için teşekkürler" ifadelerini kullandı.