Türk Kızılay Olağanüstü Genel Kurulu, Etimesgut ilçesindeki Kızılay yerleşkesinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesaj gönderdiği programa, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılay üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Geçerli oyların tamamını alan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, yeni Genel Başkan seçildi. Yılmaz, Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı oldu.

Bakan Koca, Genel Kurul'un hayırlı olmasını dileyerek, "Kızılay, kurulduğu 11 Haziran 1868'den beri, asil bir merhamet duygusunun bu coğrafyadan başlayarak; yoksulların, mağdurların dünyasında adı olmuştur. Bizim dilimizin belki de dünyadaki en bilinen kelimelerinden biri Kızılay'dır. Kızılay'ımızın faaliyetleri, en evrensel ve milli işlerimiz arasındadır. Türk Kızılay'ın ulaştığı her yerde, bayrağındaki ayla Türk bayrağındaki ay, sırt sırtadır. Bu bayrağı, yurt dışında ve yurt içinde taşıyan her gönüllüye; görevini gönüllülük bilinciyle yapan tüm görevlilere minnettarız. Bu minnettarlığın tarihi Kızılay kadar eskidir" diye konuştu.

Kızılay'ın, 85 milyonun her an ihtiyaç duyacağı kurumlar arasında olduğunu söyleyen Koca, "Beklentilerin çok büyük olduğu tüm kurumlar gibi eleştiriler de mümkündür. Bir hastaya, yoksula uzanan her Kızılay eliyle, bunlar hep geride kalır. Türkiye'de, insan kalbine dokunacak başarı hikayeleri yazma imkanına Kızılay kadar sahip ikinci bir kurum olduğunu şahsen düşünmüyorum ama bir şartla; anlatmadığımız şeyin hikayesi olmaz. Yakın geçmişten, kendimizi yeterince anlatmadığımız veya buna pek fırsat bulamadığımız sonucunu çıkarmakta sanırım hemfikiriz" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, yalnızca Allah rızası için iyilik gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini söyleyerek, "Gönüllü ordumuzla, çalışanlarımızla nefesimizin yettiği son ana kadar depremzede kardeşlerimizin yanından ayrılmadık. Bugün hala bölgede yaraların sarılması için özverili yol arkadaşlarımız depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bugün de Olağanüstü Genel Kurul'umuzla bir bayrak değişimi yapıyoruz. Biz Kızılaycılar olarak biliriz ki bizler hangi görevde olursak olalım Kızılaycılık ruhu bakidir, devam eder. Bizler Kızılay'ı bir kariyer değil, bir emanet olarak görürüz. Kızılay hepimizin emaneti. Bu emanette 155 yılın birikimi, bu kurumdan fayda görmüş öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacın duası var. Bu emanette bugün ve gelecekte, ülkemizde ve dünyada yardım bekleyen insanların umudu var. Hepimizin önceliği bu emanete sahip çıkmak" dedi.

Eski Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise Kızılay'a her zaman katkı vereceğini ifade ederek, "Bugün gururla söylüyorum ki 2015 yılında almış olduğumuz Kızılay yönetiminin ekonomik büyüklüğünü 30 kat büyüterek yeni Genel Başkanı'mıza devrediyoruz. Binlerle sayılı olan gönüllülerimizi yüz binlerle sayılı gönüllülere coşturarak çıkartmış bir hareket olarak teslim ediyoruz. Bugün on binlerle sayılı olan bağışçılarımızı her yıl 3 milyonu aşkın bağışçının bağış yaptığı, dünyanın en fazla sayıda insanının bağış yaptığı sivil toplum kuruluşu itibarıyla Allah'a hamdolsun Genel Başkanı'mıza devrediyoruz. Planlarımız var, programlarımız var. Bu yürüyüş hiçbir zaman durmayacak biliyorum" açıklamasında bulundu.

Bakanlar Şimşek Ve Yerlikaya, Avrupa Komisyonu Komiseri Ferreira İle Görüştü Bakanlar Şimşek Ve Yerlikaya, Avrupa Komisyonu Komiseri Ferreira İle Görüştü