Olay, dün sabah saatlerinde Sürmene Çamburnu Tüneli’nde gerçekleşti. Trabzon’dan Rize yönüne giden 43 yaşındaki A.Y.  sürücüsü olan kamyon, tünelde yolun sağında giden  bisikletli Norveç uyruklu Steffene Emil Snppene’ye görmeyip ona çarptı. Başında da kaskı bulunan Snppene, bariyeri aşıp, yaya yoluna fırladı. Görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 sağlık ekipleri ve jandarma ekipleri gönderildi. Polis ekiplerinin kontrolünde, Snppene’nin hayatını yitirdiğini belirlendi. Steffene Emil Snppene’nin cansız bedeni, savcılık incelemesi sonrası otopsisi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Tokat, Amasya ve Ordu'da Döngel, Artvin'de Muşmula Tokat, Amasya ve Ordu'da Döngel, Artvin'de Muşmula

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan A.Y. işlemleri bittikten sonra gönderildiği adliyede çıkarıldığı hakimce adli kontrolle serbest bırakıldı. A.Y. ifadesinde, “Normal hızda giderken tünele girdim, karanlık kaynaklı görüş açımda olmayan bisikletliyi görmedim. Olaya çok üzüldüm” dediği belirtildi.

Bisikletli Karadeniz turu kapsamında, Norveç’ten bölgeye gelen Emil Snppene’nin cenazesinin ailesine teslimi için konsolosluğun da devreye girdiği söylendi.