TÜGVA Erbaa ilçe Temsilcisi Mesut Kaya'nın yaptığı açıklamada ''Rahmet iklimiyle yoğrulduğumuz bu günlerde; terör devleti İsrail, her Ramazan ayında yaptığı gibi yine kutlu beldemiz Kudüs ve kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’ya alçakça saldırmıştır. 

Kudüs 1917 yılından beri Siyonizm işgali altında. 21. yüzyılda modernizm adı altında yaşadığımız bir çağda; temel hak ve hürriyetlerimiz, inancımız ve manevi değerlerimiz kısıtlanmaya çalışılmaktadır. Kısacası “İnsan Hakları” açıkça ihlal edilmektedir. 

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'te, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskında Kıble Mescidi'ne sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermilerle müdahale etmiştir. Buradaki Müslümanları coplarla vahşice darbetmiş, bazı Filistinlileri gözaltına almıştır. 

Ramazan-ı Şeriften günler önce aşkla ve şevkle hazırlanan, bu ayın maneviyatıyla Mescid-i Aksanın maneviyatının buluşturulduğu bu mübarek günlerde, 

Duaların yükseldiği, tekbirlerin göklere ulaştığı, ayet-i kerimelerin okunduğu, kalplerin zikirlerle aydınlandığı saatlerde, zalimler durmamış, kirli planlarını devreye sokarak Müslümanların harim-i namusuna el uzatmıştır.  

Kuranı kerimler yerlere atılmış, Müslüman kadınların örtüleri kana bulanmış, kendini savunan erkekler yerlerde tekmelenerek tutuklanmıştır. 

Antalya'da Karpuz Hasadı Başladı: Adres Erbaa Antalya'da Karpuz Hasadı Başladı: Adres Erbaa

Kardeşlerimizin bu baskın anına dair paylaştıkları video ve fotoğrafları içimiz yanarak gördük, seyrettik. Buna karşı da dünya medyası susmakta, Müslümanların sesi kesilmeye çalışılmaktadır. 

Hangi vicdan böyle bir zulüm karşısında susabilir? 

Hangi ahlak bu şiddeti meşru görebilir? 

Ancak bizler bu zulme, bu şiddete, bu korkutma ve sindirme girişimine karşı susmayacağız. İsrail bir terör devletidir. Müslüman kardeşlerimize ve kutsal değerlerimize karşı yapılan bu vahşice saldırılar ancak İsrail gibi alçak, elindeki silahtan güç alarak kendini devlet sanan korkak bir topluluk tarafından sergilenebilecek bir tutumdur. 

Kudüs; Müslümanlar için bir varoluş meselesi, istiklal ve istikbal mücadelesidir! 

Filistin yalnız değildir! 

Türkiye Gençlik Vakfı 81 il’deki bütün teşkilatlarıyla Kudüs’teki kardeşlerinin yanındadır. 

Her daim kalbimiz Mescid-i Aksa ile birlikte atmaktadır.  

Kudüs kırmızı çizgimizdir. Mescidi Aksa özgürlüğüne kavuşacaktır.  

Bugün buradan Ayasofya’da yakılan diriliş ateşinin, Mescid-i Aksa’nın da özgürlüğe kavuşmasının habercisi olduğunu tekrar haykırıyoruz!   

Dokundurtmayız! 

Dokundurtmayacağız'' ifadelerini kullandı.