Kaza, Muğla-Aydın kara yolu Bayır mevkisinde saat 04.00 sıralarında gerçekleşti. 48 AYG 597 plakalı otomobilin sürücüsü Ş.Ö, park halindeki bir TIR’a arkadan çarptı. Kazanın ardından olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde, otomobilde bulunan C.Ö’ın (24) yaşamını yitirdiği, sürücü Ş.Ö’ın ise ağır yaralandığı ve Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.
Kazaya karışan başka bir otomobilin varlığı jandarma ekiplerinin detaylı incelemesi sonucu ortaya çıktı. Bayır Jandarma Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri, kazaya 09 C 3130 plakalı otomobilin neden olduğunu tespit etti. Araç, F.S’un (24) kullandığı ve yanında S.G.’nin (24) bulunduğu belirlendi. Ekiplerin araştırmasında, kazadan sonra şüphelilerin otomobili yaklaşık 200 metre uzaklıktaki bir mahalle arasına gizledikleri ve daha sonra Aydın’ın Çine ilçesinden gelen çekiciyle aracı aldırdıkları saptandı.
Jandarma ekipleri, şüphelileri Çine’de yakalayarak gözaltına aldı. S.’un kullandığı otomobil ise Çine’deki bir otoparkta bulunarak inceleme için muhafaza altına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen F.S tutuklanırken, S.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, hem kazanın trajik sonucu hem de kazaya karışan diğer sürücülerin kazayı gizleme girişimi nedeniyle geniş çaplı soruşturma konusu oldu. Yetkililer, kazanın ardından sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Kazanın yaşandığı bölgedeki jandarma ekipleri, incelemelerini ve soruşturmayı titizlikle sürdürüyor.




