Kaza, dün akşam saatlerinde Of-Çaykara yol ayrımında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Rize yönünden Trabzon istikametine gitmekte olan minibüsün sürücüsü K, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolünü kaybeden araç, yol kenarındaki trafik levhasının direğine çarptı.
Çarpmanın şiddetiyle minibüste sıkışan Enes Kınalı ve babası İ.K için çevredeki vatandaşlar hemen yardım çağrısında bulundu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, minibüste sıkışan baba ve oğlunu kurtarmak için hızlı bir şekilde müdahale etti. Ekiplerin çalışmaları sonucunda araçtan çıkarılan ikili, ambulansla en yakın hastaneye kaldırıldı. Ancak genç sürücü E.K, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Babası İ.K’nın ise hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.
Kaza, özellikle genç sürücülerin trafikte karşılaştığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. Olayın ardından bölgede inceleme başlatan polis ekipleri, kazanın nedenini ve olası ihmalleri belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Trafik yetkilileri, sürücülerin özellikle virajlı ve riskli yollarda hızlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.
E.K, bugün Araklı ilçesinin Yoncalı Mahallesi’nde cuma namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak. Ailesi, yakınları ve mahalle sakinleri, genç sürücünün vefatının ardından derin üzüntü yaşadı. Kazanın ardından bölge halkı, trafik güvenliğinin önemine dikkat çekerek sürücülere uyarılarda bulundu.
Olay, bir yandan genç yaşta hayatını kaybeden sürücünün trajedisini gözler önüne sererken, diğer yandan trafik kurallarına uyulmasının ne kadar hayati olduğunu bir kez daha hatırlattı. Yetkililer, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve tüm detayların titizlikle incelendiğini açıkladı.




