Çiftçilere ve tarıma destek sağlayacak Tokat Havalimanı Kargo Terminali’nin yatırım programına alınması kentte heyecana neden oldu. 3 bin 550 metrekare kapalı alan, bölge illerini de kapsayan 2 kargo uçağı park kapasitesine sahip olacak terminalin önemine vurgu yapan AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, “Tokat'ın dünyaya açılan kapısı, şehrimizi tanıtacak, çiftçilerimize ve tarıma destek sağlayacak proje Tokat Havalimanı Kargo Terminali, hayırlı olsun” dedi.

25 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete giren Tokat Havalimanı’nın Kargo Terminali projesi 80 milyon bedel ile 2023 yılı yatırım programına alındığını dile getiren Arslan, buranın tamamlanması ile birlikte yaş sebze ve meyve, gıda, meyve suyu, yöresel ürünler, konfeksiyon gibi ihracat ürünlerinin, doğrudan yurt dışına ya da İstanbul üzerinden aktarmalı yurt dışına sevkiyatlarının sağlanabileceğini ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Tokat Havalimanı Kargo Terminali'nin çok önemli olduğunun söyleyen AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 25 Mart 2022 yılında havalimanımızı hizmete açtık. Havalimanımız açıldığı günden bugüne Tokat ekonomisine büyük bir kat sağlamaya devam ediyor. Yaklaşık 120 bin kişi Tokat Havalimanı'mızdan uçuş yaptı. 1400 sefer yapıldı. Kargo Terminali yapımı ise 2023 yatırım yılı programına girdi. Yaklaşık 80 milyon liralık bir yatırım. Bu yıl içerisinde ihalesini yaparak Tokat'ımıza kazandıracağız. Kargo binasının yapılması ile birlikte Tokat Havalimanı kente hizmet verdiği gibi bölgeye de hizmet verecek. Tokat'ta yetişen sebze ve meyve ürünlerinin, diğer sanayi ürünlerinin Tokat'tan dünyanın her yerine gönderilmesi için bir imkan sağlayacaktır" diye konuştu. 

Ağcakeçili Köyü'nde Yeni Kamelya ve Rekreasyon Alanı Çalışmaları Başladı Ağcakeçili Köyü'nde Yeni Kamelya ve Rekreasyon Alanı Çalışmaları Başladı

tokattan-dunyaya-yas-sebze-ve-meyve-ihrac-edilecek_1870_dhaphoto3