15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda yapılan programa TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri, Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, öğrenciler ve üniversite temsilcileri katıldı.

Tokat'ta 17 Bin TL İle Yaşam Savaşı Verenler İçin Yürüyüş Düzenlendi Tokat'ta 17 Bin TL İle Yaşam Savaşı Verenler İçin Yürüyüş Düzenlendi

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır yapmış olduğu konuşmada, öğrencilerimizin hayatlarının önemli sayılabilecek bir döneminde olduklarını ifade ederek üniversite tanıtım günlerinin kendileri için faydalı olacağını söyledi. Üniversite eğitiminin daha geniş ve evrensel düşünmeyi sağladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz üniversite tanıtım günlerinin hayırlı olmasını diledi. Katkı sunanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada 15 üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen Üniversite tanıtım günleri programında Üniversite temsilcilerini ve öğrencileri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tüm gün devam edecek etkinlikte, öğrencilerin Üniversitelerimizin ön lisans ve lisans programlarının akademik faaliyetleri hakkında bilgi alabileceğini belirten Rektörümüz öğrencilerin bölümler ve meslekleri daha yakından tanıma fırsatı yakalayacağını söyledi. Üniversitemizin yenilikçi ve öğrenci odaklı bir anlayış benimsediğini ifade eden Rektör tüm öğrencileri TOGÜ Üniversitesini tercih etmeye davet etti. Öğrencilere başarı dolu bir eğitim öğretim hayatı dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış sonrasında Rektör ve Rektör yardımcıları ve İl Milli Eğitim Müdürü üniversiteler tarafından kurulan stantları ziyaret ederek bölüm ve programlar hakkında bilgi aldılar.

Tokat merkez ve ilçelerdeki liselerden öğrencilerin katıldığı ve tüm gün devam eden tanıtım günlerinde farklı akademik birimlerde görevli öğretim elemanları tarafından Üniversitenin bölüm ve programları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandı.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)