15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör yardımcılar, Dekanlar, akademik ve idari personeller  ile öğrenciler katıldı.

Tokat’ta Aile Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor Tokat’ta Aile Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Konferans öncesinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemiz ile TİHEK arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz TİHEK’te gönüllü staj yapabilecek ve yaz okulu sertifika programına katılabilecek. Protokol imza töreni sonrasında konferansa geçildi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu açılış konuşmasında İnsan Hakları Kurumlarının Devletle sivil inisiyatif arasında bir köprü vazifesi görerek insan haklarının evrenselliğini güvence altına almak için çalıştığını ifade etti. Günümüzde Filistin’de tüm Dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşandığını belirten Rektörümüz “Bu anlamda insan onuru ve yaşam hakkı konusunu yeniden ele alma ve derinlemesine anlamlandırma ihtiyacımız her zamankinden daha fazla” dedi. Konferansa katılan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç’a vereceği bilgilerden dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Ulusal İnsan Hakları Kurumlarının tarihsel arka planı hakkında ayrıntılı bilgileri dinleyicilere aktararak kurumların görev ve yetkileri konusunda açıklayıcı bilgiler paylaştı. Ayrımcılık konusunda güncel bilgilere ve örneklere de yer veren KILIÇ, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun yapmış olduğu faaliyetler ve örnek başvurular konusunda bilgiler aktardı. Üniversitemiz ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında öğrencilere gönüllü staj yapma imkânı sağlandığını ve yaz okulu sertifika eğitimine de öğrencilerin başvuru yapabileceklerini söyledi. Dinleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Kılıç, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konferans sonrasında Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem KILIÇ’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Muhammed Özkan