Tokat’ta “Anadolu Mirası” Operasyonu
Tokat’ta “Anadolu Mirası” Operasyonu
İçeriği Görüntüle

"Tokat`ta Din Görevlilerinin Kültürel Miras Bilinci: Tarihi Camilerin Korunmasına Yönelik Eğitim Projesi" kapsamında düzenlenen programda, özellikle tarihi camilerde görev yapan din görevlilerine; cami mimarisi, koruma mevzuatı, restorasyon süreçleri ve kültürel miras bilinci konularında eğitim verildi.

13 kişi, tapınak ve yazı görseli olabilir

Seminerde akademisyenler tarafından çeşitli sunumlar yapıldı.

13 kişi ve yazı görseli olabilir

Doç. Dr. Lokman Tay, "İslam Sanatı ve Mimarisinde Camilerin Yeri ile Gelişim Süreci" başlıklı sunumunda camilerin tarihsel gelişimini ele aldı.

Prof. Dr. Halit Çal, "Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Eski Eser Hukuku" üzerine bilgilendirme yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Nazım Boy, tarihi camilerin onarım süreçlerine dair önemli bilgiler aktardı.

Dr. Esra Tay ise din görevlilerinin restorasyon uygulamalarındaki rolü ve bu süreçte karşılaşılan hatalar üzerine konuştu.

Eğitim semineri sonunda katılımcılara, görev yaptıkları tarihi camilerin korunmasında daha bilinçli ve etkin bir rol üstlenmelerinin önemi vurgulandı.

Kaynak: Bülten