Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat TSO Başkanı Ali Çelik, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, TKDK İl Müdürü Fevzi Çiçek, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Ümit Ok ve süt üreticileri ile bir araya gelerek sütün tüketiciye sağlıklı koşullarda ulaştırılması, sağlıklı süt tüketimi amacıyla kurulması hedeflenen Süt İşleme ve Paketleme Tesisi çalışmalarını  değerlendirdi.
Ziraat Odası Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen programda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tarıma, üretime, çiftçiye, köylüye dost olarak Tokat’ta hayvancılığın gelişmesi, üretimin artması için hep birlikte çalışıyoruz.” dedi.
Tokat genelinde 95 bin inekten yıllık 270 bin ton çiğ süt elde edildiğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Söz konusu sütlerin nihai tüketiciye sağlıklı koşullarda ulaştırılması, insanlarımızın sağlıklı kaynağı belli süt tüketimi amacıyla, ilimizde Tokat Valilik koordinesinde, yetiştiricilerimizle birlikte süt işleme ve paketleme tesisi kuracağız.
Bu tesisle üreticilerden elde edilen sütler pastörize edilip paketlenerek, insanlarımızın tüketimine sunulacaktır. Amacımız çiftlikten sofraya kaynağı belli sağlıklı süt arzını sağlamaktır. İkinci aşamasında yoğurt, peynir, kaymak, tereyağı ve süt ürünleri elde edilecektir.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, ”Tarımsal ve hayvansal üretim yapanlar Türkiye'miz için değer üreten çok kıymetli insanlardır. Memleket ve millet olarak onlara müteşekkiriz. Onların zenginleşmesi, refahı ve huzuru bizim için önemli. Onlara yardımcı olmak, destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Valilik, Belediye, Ziraat Odası, Ticaret Sanayi Odası, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü destekleri ile kooperatifimiz vasıtasıyla TKDK hibelerinden yararlanarak, çiftçimizin ürettiği sütlerin toplanarak pastörize edilmesi, depolanması, işlenmesi, süt ürünleri elde edilmesi ve vatandaşa sunulması için modern bir süt toplama, pastörize etme, işleme, paketleme tesisi kuracağız.
Böylece vatandaşlarımız, özellikle de ülkemizin geleceği çocuklarımız memleketimizin değerli süt ürünleriyle beslenmiş olacak. Tüketicilerimize sağlıklı süt içireceğiz. Tokat'ımızın verimli ve değerli ovalarından beslenen hayvanlarımızdan elde ettiğimiz süt, yoğurt, peynir, tereyağı yapılacak” dedi.

Cem Vakfı'nın 30. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Cem Vakfı'nın 30. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi


 

Editör: TE Bilişim