Tokat’ta Hukuk Fakültesi Binasının Temeli Atıldı Tokat’ta Hukuk Fakültesi Binasının Temeli Atıldı

Almus Yeşilırmak üzerinde taşkın kontrolü, sulama ve enerji üretimi için 1964 yılında yapımı gerçekleştirilen Almus Barajı’nda su seviyesinde büyük düşüş yaşandı. 2022 yılında %28’lere kadar gerileyen doluluk oranı, sulamada yapılan yatırım ve son yağışlarla beraber %48’e yükseldi.

KAPALI SİSTEMLE %30 TASARRUF SAĞLANACAK

Gerçekleştirilen yatırımlar ve mevsimler yağışlarla beraber baraj doluluk oranının yüzde 48 olduğunu ifade eden Arslan, “ Geçen sene barajlarla ilgili istediğimiz seviyede değildik. 2022 yılında bu zamanlarda Almus Baraj gölümüzün doluluk oranı %28 oranında idi. Şuanda barajımızın su seviyesi %48, bu yıl mevsimsel yağışlarda iyi geçti. Almus barajından beslenen Tokat Kazavo bölgesinde ki sulama alt yapısına ciddi yatırımlar yaptık. Sağ ve sol sahil sulama kanallarında yaptığımız rehabilitasyon, su verimini daha iyi şekilde kullanabilmemize olanak sağladı. Neticesinde sulama ile alakalı bir problemde yaşanmadı. Güzel bir sezon geçirdik. Tokat Kazavo bölgesinde 260 bin dönüm arazinin kapalı sulama ile alakalı proje ihalesini yaptık. İnşallah projemiz biter bitmez yatırımına başlayacağız. Kapalı sisteme geçtiğimizde su da %30 tasarruf sağlayacağız” ifadelerine kullandı.

tokatta-sulama-yatimlari-barajlarda-doluluk-oranini-olumlu-etkiledi_5511_dhaphoto1 (1)tokatta-sulama-yatimlari-barajlarda-doluluk-oranini-olumlu-etkiledi_5511_dhaphoto2 (1)tokatta-sulama-yatimlari-barajlarda-doluluk-oranini-olumlu-etkiledi_5511_dhaphoto4 (1)tokatta-sulama-yatimlari-barajlarda-doluluk-oranini-olumlu-etkiledi_5511_dhaphoto6 (1)