Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 01 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında su ürünleri av yasağının başlayacağı duyuruldu. Her yıl uygulanan düzenlemeyle ilgili balıkçılar ve vatandaşlar bilgilendirildi.

Müdür Şahin Açıklamalarda Bulundu

İl Müdürü Orhan Şahin, yaptığı açıklamada av yasağının detaylarına değindi. Buna göre Tokat, Ataköy ve Çamiçi baraj göllerinde yıl boyunca tüm balık avcılığının yasak olduğunu belirtti. Ayrıca Ataköy Barajı, Akbelen Göleti ve Harami Deresi'nde ise tamamen her türlü avcılık yapmanın yasaklandığını ifade etti.

Yasak Kapsamı ve Uyulması Gereken Kurallar

Şahin, av yasağı boyunca balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi, teknelerde ve kıyılarda av malzemesi bulundurulmamasının zorunlu olduğunu söyledi. Yasak öncesi avlanıp satışa sunulan ürünler için stok tespiti yaptırılması gerektiğini kaydetti. Ayrıca yasak süresince yasadışı avlananlar hakkında 1380 sayılı kanuna göre işlem yapılacağı vurgulandı.

Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Önemi

Ankara'da Tır Lastiği Faciası: Niksarlı Genç Hayatını Kaybetti Ankara'da Tır Lastiği Faciası: Niksarlı Genç Hayatını Kaybetti

Müdür Şahin, av yasağının su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek amacıyla uygulandığını ifade etti. Balıkçılar ve vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. 

Muhabir: Sabriye Er

Editör: Mert Kaya