Bu kapsamda Tokat İl Müftülüğünün konuğu olan DİB Başkanlık Müftüsü Selami Emen, Tokat’ta bir dizi etkinliğe katıldı.
İlk olarak Molla Hüsrev Kur’an Kursu’nda küçük hafızlarla iftar yapıp, akşam namazını kılan Müftü Emen, ardından Karşıyaka GOP Merkez Cami’nde yatsı namazı öncesi ‘İyilik ve Zekat’ konulu vaazda bulundu. 
Müftü Emen, sonraki gün Tokat Wep Tv ekranlarında İl Müftülüğü Vaizi Veysel Polat’ın sunumu ile gerçekleşen ‘Din ve Hayat’ programına konuk oldu.
Ardından iftarda Tokat’ın hayırsever iş adamları ve kanaat önderleri ile "İyilik Sofrası" programında buluştu. İftar sonrası konuşan Müftü Emen, şu ifadelerde bulundu; "Bizler komşusu açken tok yatmayan, zekat vererek sosyal adaleti tesis eden bir ümmetiz. Özellikle de asrın felaketi olan 11 ilimizi vuran depremlerin ardından dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz zamandayız. Bu sebeple illerimize gelen depremzede kardeşlerimize ensar olup kucak açacağız. Allah’ın size verdiğinden siz de infak edin. Kur’an-ı Kerim’de onlar yetimlere, fakirlere, miskinlere ikram ederler. Mallarını severler ve derlerki biz size Allah’ın rızasını kazanmak için ikram ediyoruz. Biz sizden bir teşekkür beklemiyoruz. Bize sadece Allah razı olsun deyin onu bekliyoruz, biz Allah’ın rızasını kazanmak istiyoruz derler. İşte onların karşılığı Allah katındadır. Zekat veren bir kardeşimizin karşılığını verecek olan Allah’tır. Başka bir ayette buyuruyor ki ‘Allah faizin gelirini mahfeder, malın zekatını verenin malını da bereketlendirir’ buyurmaktadır. Başka bir Ayeti kerîmde ‘Allah yolunda böyle infak edip başa kakmayanlar varya, onlar için çokça ecir vardır.’ Allah için yapınca her şey kat kat güzelleşir. Aziz kardeşlerim! Biz yaptığımız şeyleri Allah’ım senin rızan için oruç tuttum, namaz kıldım, hafız okutturdum dememiz lazım. Yaptığımız yardımların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Cenab-ı Hak kabul eylesin, bizlere nice nice iyilikler, güzellikler yapmayı nasip eylesin. Burada toplandığımız gibi cennette de toplanmayı nasip eylesin” dedi.
Müftü Emen, son olarak Cuma namazı öncesi Alipaşa Camii kürsüsünde, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Ayı Ramazan” konulu sohbette bulundu.

İŞKUR'DAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE BÜYÜK DESTEK: ERBAA İŞKUR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI İŞKUR'DAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE BÜYÜK DESTEK: ERBAA İŞKUR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

Editör: TE Bilişim