Tokat'ta, Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların merakla beklediği kurbanlık hayvan fiyatları açıklandı. Reşadiye İlçesi Çevrecik Kasabası'ndaki 25 yıldır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan Erdal Dursun, 2024 yılı kurban fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi Çevrecik Kasabası'nda uzun yıllardır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Erdal Dursun, kurbanlık hayvan fiyatları ve koyun-keçi yetiştiriciliğinin zorluklarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Dursun, "Kurban Bayramı yaklaşırken insanların en çok merak ettiği konulardan biri kurbanlık hayvan fiyatları oluyor. Bu yıl beklentimiz, küçükbaş hayvanların 8 bin ila 16 bin lira arasında satılması yönünde. Tabii ki bunlar ortalama rakamlar, hayvanın ırkı, yaşı, kilosu gibi faktörlere göre fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor" dedi.

KÜTAHYASPOR 2-1 ERBAASPOR KÜTAHYASPOR 2-1 ERBAASPOR

25 yıllık tecrübesine değinen Dursun, koyun ve keçi yetiştiriciliğinin zor bir iş olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: "Koyun ve keçi besleme, koruma, bakım gibi konularda yoğun emek ve özen gerekiyor. Hastalıklara karşı mücadele etmek, güvenli barınma ve otlak alanları ayarlamak gibi birçok husus üzerinde durmak zorundayız. Tüm bunlar göz önüne alındığında küçükbaş hayvan çiftçiliğinin zahmetli bir uğraş olduğu ortaya çıkıyor."

Dursun, hayvanların beslenmesine ve bakımına gösterilen özenin önemine de değinerek şunları söyledi: "En taze otlarla beslediğimiz koyun ve keçilerimizin sağlıklı ve güçlü olması için çok çalışıyoruz. Otlak alanlarının seçimi, barınak koşullarının iyileştirilmesi ve hastalıklara karşı alınan önlemler sonucunda verimli bir üretim gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tüm bu emeklerimizin karşılığını ise kurban döneminde almaya çalışıyoruz."


 

Muhabir: Murat Berber