Vatandaşlar sabah saatlerinde fırınların yolunu tutarken, zam haberini alan birçok kişi fiyatlara tepki gösterdi. Artık aynı fiyata kahvaltılık yağlı almak mümkün değil.

Temsilcimiz Erbaaspor’un Rakipleri Belli Oldu
Temsilcimiz Erbaaspor’un Rakipleri Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Yeni Fiyatlar Belli Oldu

Tokat’ta en çok tüketilen unlu mamullerden biri olan simit, 100 gramlık fiyatıyla hâlâ 15 TL’den satılmaya devam ederken, yağlıda fiyatlar şöyle güncellendi:

Sade yağlı: 15 TL’den → 20 TL’ye çıktı

Çökelikli yağlı: 20 TL’den → 30 TL’ye yükseldi

Patatesli yağlı: 20 TL’den → 30 TL’ye yükseldi

Özellikle çökelikli yağlıya yapılan yüksek zam dikkat çekerken, bazı vatandaşlar fiyat artışını "abartılı" olarak nitelendirdi.

Vatandaşlar Tepkili

Fırın önlerinde konuşan bazı Tokatlılar, “Simit aynı kalmış ama çökelikli yağlı bir anda 30 lira olmuş. Bu fiyatlarla her sabah almak mümkün değil,” diyerek duruma tepki gösterdi. Zam sonrası, özellikle sabahları fırınlardan yağlı alanların sayısında azalma bekleniyor.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)