Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 2024 yılı içerisinde yapılan  Trafik Eğitimi Faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Tokat, Ordu, Samsun Kırkikindiye Hazır Olun! Tokat, Ordu, Samsun Kırkikindiye Hazır Olun!

Trafik kazalarının meydana gelmesinde en önemli unsurlardan biri yol kullanıcılarının davranışlarıdır. Bütün yol kullanıcı türlerini kapsayacak şekilde sürdürülebilir ve insan odaklı bir trafik eğitimi, trafik kazalarının azalması için en etkili unsur olarak tanımlanabilir.

Trafik ve yol güvenliği eğitimi; okul öncesinden başlamak suretiyle yol kullanıcısı olarak devam eden sürücü, yolcu ve yayalara yaşam boyunca sürdürülebilir bir biçimde sağlanmalıdır.

Yaşam boyu sürdürülebilir bir eğitim kapsamında; Tokat İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması Timleri tarafından 2024 yılı içerisinde toplam bin 815 öğrenci ile 2 bin 347 sürücü, yolcu ve yayaya yönelik “Trafik ve Trafik Güvenliği” konularında eğitimler verildi.

Tokat İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması Timleri tarafından ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli bir şekilde yol kullanıcılarına yönelik verilen trafik ve yol güvenliği eğitimlerine devam edileceği belirtildi.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)