Ağcakeçili Köyü'nde Yeni Kamelya ve Rekreasyon Alanı Çalışmaları Başladı Ağcakeçili Köyü'nde Yeni Kamelya ve Rekreasyon Alanı Çalışmaları Başladı

Niksar’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Günebakan köyünde meydana gelen toprak kayması sonucu Tokat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri köyde inceleme başlattı. Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı personeli geçtiğimiz hafta afete maruz bölgeye gelerek dron ile köyün riskli bölgenin haritasını çıkartıldı. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, köy genelinde herhangi bir oynama olmadığı tespit edildi. Köy de toprak kaymasından etkilenen bölgelerde meydana gelen hasarlar belirlenerek. 40 konut, 4 ahır, 2 samanlık ve bir caminin toprak kaymasından etkilendiği tespit edildi.

Yapılan incelemeler onucunda, afet etkili alan ilanı yapılarak gerekli tedbirlerin alınması sağlandı. Şu anda sadece toprak kaymasından etkilenen alanlar değerlendirilmekte olup, jeolojik çalışmalarla bu etkinin genişleyip genişlemediği üzerinde detaylı incelemeler yapılmaya devam ediyor. Yetkililer, afet sonrası sürecin yönetimi kapsamında hak sahipleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. En kısa sürede, etkilenen vatandaşlar için daha uygun bir yerde yeni konut ve ahırların yapılacağı açıklandı.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)