Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde gerçekleştirilen başarılı bir göz ameliyatı sayesinde, daha önce iki gözü de görmeyen bir hasta, tekrar görme yeteneğine kavuştu. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Raşit Kılıç'ın ekibi, hastanın sağ gözündeki görüşü yeniden sağlamayı başardı.

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir göz ameliyatı sayesinde, daha önce iki gözü de görmeyen bir hasta, tekrar görme yeteneğine kavuştu.

Daha önce Ankara'da takipleri yapılan hasta, iki gözü de görmezken, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Hastanın yapılan muayenesinde, her iki gözünde de traksiyonel retina dekolmanı ve ileri evre proliferatif vitreoretinopati bulgularının olduğu retina dekolmanı tespit edildi.

Doğal İlaç: Tokat'ın Kuşları Ötüyor! Doğal İlaç: Tokat'ın Kuşları Ötüyor!

TOGÜ Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Raşit Kılıç, hastaya aynı seansta katarakt ameliyatı ve vitrektomi ameliyatı gerçekleştirdi. Başarılı geçen ameliyatın ardından, hastanın sağ gözündeki görme yeteneği yeniden oluştu.

Hasta, ameliyat öncesi durumunu şöyle anlatıyor: "Ben hiçbir yeri görmüyordum. Şimdi şükürler olsun, çok güzel görmeye başladım. Önceki doktorlar beni hep bekletmişlerdi, 'Kapansın, damla sür' diyorlardı ama hiçbir şey düzelmedi. Sonunda burada ameliyat oldum ve artık görmeye başladım."

Hastanın takibi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda devam ediyor. Gerçekleştirilen başarılı ameliyat, Tokat'taki tıp merkezinin göz sağlığı alanındaki yetkinliğini bir kez daha kanıtladı.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)