Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Tokat’a Geliyor
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Tokat’a Geliyor
İçeriği Görüntüle

Teorik Eğitim Gülbahar Hatun İmareti’nde, Uygulamalı Eğitim Tokat Ulu Cami’de Gerçekleştirildi

Üç gün süren programın teorik bölümü Gülbahar Hatun İmareti’nde, uygulamalı oturumları ise Tokat Ulu Cami’de gerçekleştirildi. Eğitimlerde din görevlilerine, tarihi cami mimarisi, koruma mevzuatı, restorasyon süreçleri ve kültürel miras bilinci üzerine kapsamlı bilgiler aktarıldı. Katılımcıların görev yaptıkları bölgelerde tarihi mirasın korunmasına yönelik kalıcı bir bilinç ve duyarlılık kazanmaları hedeflendi.

Dr. Öğr. Üyesi Nazım Boy: “Amaç, Din Görevlilerinin Kültürel Miras Konusunda Bilinçlenmesi”

Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Nazım Boy, eğitimin amacının din görevlilerinin kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda daha bilinçli hale gelmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Boy, eğitimlerde “Tarihi cami kavramı, tarihi yapıların gelişim süreci, eski eser hukuku ve izinsiz müdahalelerin önlenmesi” gibi konuların ele alındığını ifade etti.

Katılımcılardan Teşekkür ve Memnuniyet Mesajı

Eğitime katılan din görevlileri, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, projeye destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ettiler.

Camiler, Kültürel ve Sanatsal Değer Taşıyan Yapılar Olarak Vurgulandı

Program, camilerin yalnızca ibadet mekânı değil; aynı zamanda geçmişten günümüze aktarılan kültürel, mimari ve sanatsal değerleri yansıtan yapılar olduğuna dikkat çekmeyi de amaçlıyor.

Eğitim Başarıyla Tamamlandı

Eğitim, Üniversitemiz Tokat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü tarafından, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Tokat İl Müftülüğü iş birliğiyle başarıyla tamamlandı.

Kaynak: Bülten