Tokat İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen il finallerinde, dereceye giren isimler bölge finallerine gitmeye hak kazandı.

Jüri Karşısında Kur'an Ziyafeti

Almus’ta Korkutan Çökme: Sağanak Yağış İstinat Duvarını Devirdi!
Almus’ta Korkutan Çökme: Sağanak Yağış İstinat Duvarını Devirdi!
İçeriği Görüntüle

7 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen yarışmanın jüri başkanlığını Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı üstlenirken; komisyon üyeleri arasında Müftü Yardımcısı Halime Bayram, İl Vaizi İlhan Çakır ve Kur’an Kursu Öğreticisi Zehra Deniz yer aldı. Erkekler ve kadınlar kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda, katılımcılar hem makam hem de tecvid kuralları çerçevesinde en iyi performansı sergilemek için ter döktü.

yazı görseli olabilir,Şampiyonlar Belli Oldu

Kıran kırana geçen değerlendirmeler sonucunda kategorilere göre kazananlar şu isimlerden oluştu:

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma (Erkekler): Yeşilırmak Şerife Aybek Camii Müezzin-Kayyımı Fatih Öztürk birinci oldu. Niksar’dan İsmail Has ikinci, Erbaa’dan Hüseyin Saka ise üçüncülüğü elde etti.

Hafızlık Yarışması (Erkekler): Behzat Camii İmam-Hatibi Ahmet Duran Özen birincilik kürsüsüne oturdu. Niksar’dan Baki Şahin ikinci, Artova’dan Yusuf Doğan üçüncü sırada yer aldı.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma (Kadınlar): Erbaa Büyük Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Canan Himmet rakiplerini geride bırakarak birinciliği göğüsledi.

Dereceye Girenlere Anlamlı Ödüller

Yarışma sonunda birinci olan din görevlileri gram altın ile ödüllendirilirken; ikinci ve üçüncülere Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’na ait kıymetli eserler takdim edildi. Ödülleri bizzat veren İl Müftüsü Esat Yapıcı, tüm katılımcıları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. İl finallerini birinci olarak tamamlayan Fatih Öztürk, Ahmet Duran Özen ve Canan Himmet, bölge finallerinde Tokat’ı temsil etme gururunu yaşayacaklar.

bir veya daha fazla kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir

Kaynak: Bülten