Tokat'ta, gençleri bağımlılık konusunda bilinçlendirmek ve onların yaratıcı yeteneklerini öne çıkarmak amacıyla Yeşilay tarafından düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'nın 12. sezonu için heyecan dorukta. Yarışma, öğrencilerin bağımlılıkla mücadele konusundaki duyarlılıklarını artırmayı, yeteneklerini teşvik etmeyi ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmeyi hedefliyor.
2011 yılından itibaren her yıl düzenlenen ve Türkiye genelinde büyük bir ilgi gören yarışma, 2017 yılından bu yana yenilenen formatıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında edebi ve görsel olmak üzere iki ana kategoride gerçekleştiriliyor. Bu yılki yarışmada, birincilik ödülü olarak 25 Bin TL, ikincilik için 20 Bin TL, üçüncülük için 15 Bin TL ve il birincilerine 5 Bin TL ödül verilecek, bu ödüller genç yetenekleri daha da motive etmeye yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.
Yarışmanın başvuruları başlamış bulunmakta olup, son başvuru tarihi 16 Şubat olarak belirlenmiştir. Büyük ödül töreni ise 24 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört bir yanından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek yarışma, Türkiye finali jürisi tarafından değerlendirilecek ve öğrencilerin bağımlılık konusundaki bilinç düzeylerini artırıcı çalışmaları ödüllendirilecek.
Yarışma, 2011-2016 yılları arasında afiş, resim, karikatür, kompozisyon ve şiir dallarında düzenlenmişken, 2017 yılından itibaren daha geniş bir yelpazede, edebi ve görsel kategorilerde 18 farklı ödülle gençlerin yaratıcılıklarını sergilemelerine olanak tanıyor. Bu platform, öğrencilere bağımlılık konusunda derinlemesine düşünme ve bu önemli sosyal meseleye dair farkındalıklarını artırma fırsatı sunuyor.
Tüm Türkiye'yi kapsayan bu yarışma, gençlerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeleri, yaratıcılıklarını ifade edebilmeleri ve sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmaları için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Yeşilay'ın bu anlamlı organizasyonu, bağımlılıkla mücadelenin yanı sıra gençlerin kendilerini ifade etme ve yeteneklerini geliştirme alanında da önemli bir platform oluşturuyor.

Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar