2023 ve 2024'te Tokat'ın Turizm Hareketliliği: Konaklama İstatistikleri Değerlendirildi 2023 ve 2024'te Tokat'ın Turizm Hareketliliği: Konaklama İstatistikleri Değerlendirildi

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen konsere Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Uzm. Psikolog Ayfer Hatipoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.


Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva yapmış olduğu açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hepimizin takımları, parmak izi, göz renkleri, cinsiyetleri, memleketleri farklı olabilir. Hiçbir farklılığımızı dışlama gerekçesi yapmayalım. Birlik ve beraberlik içerisinde olabilmeliyiz” dedi. Programa katkı verenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada engelli bireylerin güçlü bir şekilde ifade bulduğu "Bizim Orkestra" konserine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Konserin aynı zamanda toplumumuzdaki farklılıkları birleştirdiğini ve engelli bireylerin sanat dünyasındaki önemini vurguladığını söyleyen Rektör Yılmaz bu türlü etkinliklerin engelli bireylerin toplumda tam ve eşit bir şekilde yer alması için gösterilen çabalara katkı sağladığını belirtti. Rektörümüz programa katkı sağlayan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesine, Türkiye Beyazay Derneğine, Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi üyelerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yapmış olduğu konuşmada Tokat’ın engelli dostu şehirler arasında Türkiye’de sayılı şehirlerden biri olduğunu ifade etti. EROĞLU şehrin fiziki şartlarının daha kullanışlı hale getirilmesi için daha çok çalışılacağını belirterek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmalar sonrasında Tokat Belediyesi, TOGÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesi ve Tokat Kent Konseyi iş birliği ile “Bizim Orkestra” konseri gerçekleştirildi. Müzisyenlerimiz 8 tane eseri seslendirdiler. Akabinde ise teşekkür belgeleri takdim edildi.
Konser sonrasında ‘Yeni Zaman’da Engelliler’ Söyleşisi düzenlendi. Söyleşide Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva yer aldı.

AYVA, engelliler ile ilgili çalışmaların tarihsel sürecini ele aldı. Günümüzde yapılan çalışmalara değindi. Engellilerin artık kendilerini daha çok ifade edebildiğini, üretebildiğini ifade eden Lokman Ayva, engellilerimizin akademisyen, girişimci, doktorluk gibi birçok alanda, birçok mesleği icra ettiklerini söyledi. Söyleşi sonrasında Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’ya hediye takdiminde bulundu.

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel Haber)

Editör: Şaban Konyar