31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala, Tokat’ta belde belediye seçimlerinin 2025 yılına ertelendiği öğrenildi. 

Tokat'ta nüfusu 2000 üstü bazı köylerin belediye statüsünü yeniden kazanmasının ardından seçim tarihi merak konusu oldu.Yeniden belediye statüsüne kavuşan beldeler için, valilik tarafından yapılacak görevlendirmenin ardından Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) tarih belirlenecek. 

Belediyeler Seçim Hazırlığına Başladı

Kapanan belediyelerin yeniden belediye statüsü kazanmasının ardından, Erbaa, Reşadiye, Zile ve Yeşilyurt ilçelerine bağlı beldelerde seçim hazırlıkları başladı. Kapatılan belediyeler, aday adaylarını belirlemek ve seçim çalışmalarına hız vermek amacıyla çalışmalarına şimdiden başladı.

2025 Yılında Sandık Başına Gidecekler

Edinilen son bilgilere göre YSK tarafından seçim tarihi belirlenecek. Ancak seçimlerin önümüzdeki Mart 2024 yerel seçimlerinde yetişemeyeceği anlaşıldı. Bu nedenle Tokat'taki kapatılan bazı belde belediyelerin seçimleri 2025 yılına ertelenecek. İşlemleri yetişen belde belediyeler ise, erken seçim ile Haziran’da seçime girebileceği öğrenildi. 

Tokat Belediye Plevnespor, Armoni Alanya Kestelspor ile Play-Off 1. Turu Maçında Karşı Karşıya Gelecek Tokat Belediye Plevnespor, Armoni Alanya Kestelspor ile Play-Off 1. Turu Maçında Karşı Karşıya Gelecek

Belediye Statüsünü Kazanması Beklenen Muhtemel Beldeler

Tokat'ta 2012'de nüfusu 2000'in altında olan beldelerin kapatılmasının ardından bazı beldeler yeniden belediye statüsü talep etti. 2012’de 2 binin üzerinde nüfusa sahip olan bu beldelerin statülerinin yeniden elde edilmesi bekleniyor.

Almus ilçesine bağlı Ormandibi ve Bağtaşı beldeleri

Erbaa ilçesine bağlı Akça beldesi

Niksar ilçesine bağlı Kuyucak beldesi

Pazar ilçesine bağlı Dereköy beldesi

Sulusaray ilçesine bağlı Dutluca beldesi

Turhal ilçesine bağlı Kat, Yenisu ve Yazıtepe beldeleri

Zile ilçesine bağlı Yıldıztepe beldesi

Bu beldelerin mahkeme süreçlerini olumlu tamamlayarak yeniden belediye tüzel kişiliğini kazanabileceği öngörülüyor.

Editör: Mert Kaya