Ticaret ve Sanayi Odası'ndan fuarın iptali talebi.
Yarın Tokat'ta açılması planlanan fuar, yerel iş dünyası tarafından büyük bir endişeyle karşılanıyor. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası 9. Komite Tekstil Grubu temsilcileri Sami Ülkü ve Aydın Altuntaş fuara tepkisini dile getirdi. Organizasyonun yerel ekonomiye zarar vereceği ve sunulan ürünlerin kalitesiz olduğu ileri sürüldü.
"Tokat'tan 15-20 trilyon, yani 20 milyon TL para alıp geçip gidecek"
Sami Ülkü, konuşmasında fuarın aslında bir aldatmacadan ibaret olduğunu vurguladı: "Fuar adı altında, gerçekte fuarla hiçbir ilgisi olmayan, insanları kandırma durumu var. Konya'dan, Eskişehir'den, Ankara'dan, yani satılmayan ürünlerin döküntüsünü getirip burada bir pazar oluşturup, sonra insanlara satma durumları var. Bu, şu anda çarşıda ekonomik kriz içinde olan çarşı esnafını oldukça zor duruma bırakan bir durum. Çünkü, zaten şehirdeki pazar belli, satın alınan mal belli, mağazadaki insanların yaptığı cirolar belli, dükkanların yaptığı ciro belli. Esnaf zaten şu anda son derece zor durumda. Kirasını ödeyemiyor, personelinin parasını ödeyemiyor. Bunun üzerine bir de bu fuar adı altında, saçma sapan bir organizasyon var. En azından, 3 günde Tokat'tan 15-20 trilyon, yani 20 milyon TL para alıp geçip gidecek. Bu 20 milyon TL, esnafa dağılacakken, burada 3 günde birisi alacak ve götürecek." dedi.
Ülkü, yerel esnafın zaten ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu, fuarın bu sıkıntıları daha da artıracağını belirtti. Fuarın, aslında yerel pazarda zaten belli olan satış dinamiklerini bozarak, esnafın zararına çalıştığını ifade etti.
Yerel Yönetimlere Acil Çağrı ve Eskişehir Örneği
Fuarın iptali için yerel yönetimlere acil çağrıda bulunan Ülkü ve Altuntaş, Eskişehir'de benzer bir durumun yaşandığını ve son dakika müdahalesiyle organizasyonun iptal edildiğini dile getirerek, "Aynısı, ama bunu iptal pozisyonunda Eskişehir'de bunun bir örneği oldu. Eskişehir'de böyle bir organizasyon yapılmak amaçlı başlandı. Bir gün öncesinde vali bey ve belediye başkanının yaptığı müdahaleyle konu iptal oldu. Konu kapandı zaten basına da düştü." dedi  Ülkü. Aydın Altuntaş da bu durumu basın mensuplarıyla ve sosyal medya platformlarında paylaştı.

Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor

Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar